14 Şubat 2010 | Pazar

Hedef küçülmemeli

Aziz başkan yine döktürmüş: "Önümüzdeki sezon üç dünya yıldızı getireceğim..." Devre arasında yapılan divan kurulu toplantısında da Nihat Özdemir döktürmüştü! Özdemir, "Gereken transferler yapılacak Fenerbahçe her zaman en iyisini alır" demişti. Ancak gelen giden olmadı! Anlayacağınız Fenerbahçe'de döktüren döktürene. Bir de her geçen gün biraz daha dökülen futbol takımı var. Transferin ne denli şart olduğunu, geniş kadro kurmanın şampiyonluk için ne kadar önemli olduğunu Bursa maçında net bir şekilde gördük. Lig her geçen gün daha da zorlaşıyor. Emin olun şampiyonluk ve küme düşme durumları kızışınca daha zorlaşacak. Önümüzdeki hafta oynanacak Lille maçını saymıyorum bile. Bu kadro yapısıyla F.Bahçe'nin Avrupa'da bir tur daha atlaması mucize olur. Zaten Daum bu takımın Avrupa'da iş yapamayacağını görüyor. Bu yüzden her konuşmamızda hayalci değil gerçekçi olduğunu söylüyor. Fenerbahçe'de herkes Yıldırım'ın verdiği 3 yıl üst üste şampiyonluk sözüne kilitlenmiş durumda. Ne Türkiye Kupası'nın ne de Avrupa'da alınabilecek kupanın önemi var. Varsa yoksa lig şampiyonluğu. Başkan, kulübün hedeflerini küçültüyor. Futbolcularla konuşuyorum hemen hepsi "Lig şampiyonu olalım yeter" diyor.

Zaten yeterince var
Aziz
başkan sansasyonel isimler transfer ederek Fenerbahçe markasını dünyaya tanıtmaya çalıştı. Anelka, Van Hooijdonk, Roberto Carlos gibi isimler dünyanın dikkatini Fenerbahçe'nin üzerine çekti tabii. Ancak enternasyonel başarı şart. Bugün hangi Avrupa ülkesine gitseniz hepsi Galatasaray markasını biliyor. Bu alınacak bir UEFA Kupası'nın bile ne kadar değerli olduğunun açık bir göstergesidir. Büyük dünya yıldızları Fenerbahçe forması giymiş, Fenerium çok satmış, tesisler mükemmelmiş, bunlar da önemli tabii. Artık sarı-lacivertli taraftarları kesmiyor. Taraftar kulübün parasıyla puluyla övünmez. Onları mutlu edecek yegane şey Edirne'nin ötesinde alınacak kupalardır. Ben Yıldırım'dan şöyle iddialı bir demeç bekliyorum: "Bu sezon UEFA Kupası'nı müzemize götüreceğiz." Yoksa Fenerbahçe her sene lig şampiyonu olsa ne yazar? Zaten müzede bu kupalardan yeterince var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor