20 Mart 2010 | Cumartesi

Bir baş kopacak

Bakmayın siz "bazı" yöneticilerin hâlâ şampiyonluk hesapları yapmasına. F.Bahçe'de futbolcular dahil herkes umudunu kaybetmiş durumda. Kısa süren ve göstermelik Daum-Kocaman barışı sona erdi. "Adam gibi adam" ancak insan ilişkileri zayıf olan Aykut Kocaman, Samandıra'daki sorunları çözemiyor. Ekibiyle birlikte yaptıkları problem çözme hamleleri işlerin daha da sarpa sarmasına yol açıyor. Kocaman'ın F.Bahçe'nin menfaatinden başka bir şey düşünmediğini adım gibi biliyorum. Ancak sadece "iyi niyetli" olmak "iyi patron" olmaya yetmiyor. Futbolculuğu, teknik adamlığı başarılarla dolu olan Kocaman, biraz da zoraki oluşturulan 'Sportif Direktörlük' unvanını taşıyamadı. Aykut hocaya ya tam yetki vereceksin ya da onunla çalışmayacaksın! Samandıra'daki iki başlılık F.Bahçe'yi bu hale getirdi. Bunları niye mi yazdım? Çünkü aldığım duyumlara göre Kocaman çok büyük bir sürpriz olmazsa F.Bahçe'deki görevini sezon sonunda bırakacak. Zaten bırakmasa da başkan Aziz Yıldırım'ın yeni sezonda yapacağı büyük revizyondan payını alacak!

Aynı şirkete iki müdür

Başkan Yıldırım'ın durumu iyi gözden geçirip sezon sonunda bu kez iyi bir temizlik yapması gerekiyor. Yıldırım, yedek kulübesinde oturma memurlarını, formanın ağırlığını taşıyamayanları, sadece yabancı kontenjanını doldurmaya yarayan "yabancı" futbolcuları derhal kulüpten uzaklaştırmalı. Bunun yerine F.Bahçe ruhunu taşıyan savaşçı futbolcular transfer edilmeli. Christoph Daum ile Kocaman'ı aynı şirkete müdür yapmak büyük bir yönetici yanlışlığıydı. 'Sportif Direktör' kavramı Türkiye'de henüz tam olarak anlam kazanmadı. Yıldırım, Kocaman'ı sportif direktör yerine kendi listesinden yönetim kuruluna soksaydı eminim çok daha güzel olurdu. Bu şekilde Daum'un aklında kimin "gerçek patron" olduğuyla ilgili bir soru işareti kalmazdı! Ama artık çok geç. Şimdi yapılması gereken, Samandıra'daki iki baştan birini kesmek! Bu ismin kim olacağı tartışılır. Ancak şunu söyleyebilirim; Aykut hoca teknik direktörlük yapabilir ama Daum'dan F.Bahçe'ye sportif direktör olmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor