10 Mayıs 2010 | Pazartesi

Al sana şaibe!

Hafta başından bu yana ortamı gerenlerin bir türlü anlayamadığı, futbolun iddia ettiklerinin aksine saha içerisinde oynandığıdır.
İstatistiklere bakmadan, takımlarının gücünü tartmadan konuşanlar; dün gece gereken cevabı aldı.
A.Gücü, F.Bahçe'nin sikleti değil bir kere...
Aynı kulvarda değiller!
F.Bahçe dün gece akıllı oyunun karşılığını aldı. İlk yarıda futbol olarak değil ama taktiksel anlamda kıran kırana bir maç izledik. İstanbul'un sarı-lacivertli takımının savunması hatasızdı.
Özellikle göbekte Lugano-Bilica ve sağ tarafta Gökhan Gönül inanılmaz iyi oynadı.
A.Gücü'nün en büyük eksikliği oyun kuracak bir oyuncunun olmaması...
Ayrıca çok panik bir savunmaya sahipler.
Geriden oyun kurmakta güçlük çekiyorlar. Sol kanattan Broggi ve Rothen'le Gökhan'ın savunduğu bölgeden gelmeye çalıştılar. Çalıştılar diyorum çünkü Gökhan'ın akıllı ve mücadeleci futbolu sayesinde ceza sahasına bir tek orta bile yapamadılar.

Kazanın, işi bitirin
F.Bahçe ise Geremi'nin arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı. A.Gücülü taraftarlar başka takım lehine tezahürat yapacaklarına," geberik" Geremi'ye milyonlar veren yöneticilerine hesap sorsunlar. Adam tamamen bitmiş, sahada yürüyecek hali yok.
F.Bahçe'nin en büyük özelliği pozisyon bulamadığı maçlarda bile duran toplarla sonuca gidebilmesi. Nitekim ilk iki golü de böyle buldular.
Ama ikinci golde nefis ortayı yapan Emre'yi es geçmeyelim. Top adeta ceza sahası dışından kavis alarak içeriye tam da Güiza'nın kafasına gitti.
Bu galibiyet F.Bahçe açısından çok önemliydi.
Rakip Bursa'nın Ankaraspor maçı avantajı bu galibiyetle ligi Fenerin lehine döndürdü.
Artık iş futbolcularda... Haftaya çıkıp, kazanıp şampiyon olacaklar. Başka yolu yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor