03 Haziran 2010 | Perşembe

Kocaman adam

F.Bahçe yönetimi, bir süredir basına sızdırarak nabız yoklattığı teknik direktör konusunda son kararını verdi. Aykut Kocaman çok büyük bir sürpriz olmazsa önümüzdeki sezon F.Bahçe'nin yeni hocası olacak.
Hoca, sportif direktör olarak göreve geldiğinde onun için iyi duygularımı bu satırlarda yazmıştım.
Zaten ne denli beyefendi, adam gibi adam olduğunu bilmeyen yok. Son maçta kaybedilmiş bir şampiyonluğun üstüne bu ateşten gömleği giymek her babayiğidin harcı değil.
Aykut hoca, sportif direktör olarak kötü bir sezon geçirdi. Türkiye'de henüz uygulanmayan, görev ve yetkileri tam olarak halen bilinmeyen bu yakıştırma göreve getirilmesi zaten büyük hataydı.
Bir gün tesislerde konuşurken, "Hocam teknik direktörlük yapmayı özledin mi?" diye sormuştum. Cevabı çok netti: "İnanamayacağın kadar özledim."
Kocaman futbolla yatıp futbolla kalkan bir adam. Eşofmanlarını giymeden, çim kokusunu almadan yaşayamıyor. Geçen sezon oynanan maçlarda "dedikodu" çıkmasın diye saha kenarına bile inmedi. Şimdiye kadar hep düşük bütçeli, mütevazı takımları çalıştırdı. Buna rağmen ne kadar başarılı olduğunu gördük.

Sahayı çok özledi

Ancak F.Bahçe'nin teknik direktörlüğü başka!
Sarı-lacivertliler uzun bir aradan sonra yerli bir antrenörle çalışacak. En son Mustafa Denizli takımı şampiyon yapmış, ardından da kovulmuştu.
Sarı-lacivertliler camia olarak hep yabancı büyük hocalarla çalışmaya alışmış.
Aykut Kocaman ismi ilk etapta yetersiz gibi gözükebilir. Çünkü ilk kez hedefleri olan bir takımı çalıştıracak. Basının, spor kamuoyunun gözü sürekli üstünde olacak. Eğer sabırlı davranılırsa Aykut hoca eminim başarılı olacaktır. Yaklaşık 4 sezon Daum'a katlananlar, ona verdikleri şansın en az yarısını Aykut hocaya vermelidir.
Kocaman'ın yönetimden gerek takımdan gönderilecekler, gerekse yapılacak transferler için tam yetki istediğini duydum. Mesela Deivid ve Vederson'la yolların ayrılması onun kararıydı.
Daha da gönderilecek isimler var.
Sarı-lacivertli taraftarların önümüzdeki sezon özledikleri savaşan takımı sahada göreceklerine eminim.
Yeter ki sabırlı olsunlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor