16 Mart 2011 | Çarşamba

Sinirlerine hakim ol!

Galatasaray'la ligin ilk yarısında oynanan ve Fenerbahçe'nin favori olduğu maçı çok iyi hatırlıyorum. Oğlum Kerem'i bu rahat kazanılacak karşılaşmaya götürmüştüm. Kerem, berabere biten o maç sonrası hüngür hüngür ağlamıştı. "Neden ağlıyorsun?" diye sorduğumda, "10 yıldır galip geliyoruz. Benim gelmemi mi beklediler berabere kalmak için?" cevabını verdi. Bunu şundan dolayı anlatıyorum: Fenerbahçe seyircisinin Galatasaray maçlarına bakış açısı bu! Beraberliği bile kabul etmiyor gönülleri. Şampiyonluk yolunda doludizgin giden sarılacivertli takım için bu maç büyük önem arz ediyor. G.Saray'ın ise kaybedecek bir şeyi yok. Sonuç olarak kaybetseler bile Fenerbahçe'ye ilk kez yenilmiş olmayacaklar. Bu durum gergin olacak tarafın sarı-lacivertli takım olacağını gözler önüne seriyor. Emre Belözoğlu'nun sahada olamayışına işte bu yüzden üzülmüyorum. Emre çok iyi bir futbolcu. Bunu futbolu birazcık bilen herkes net bir şekilde söyleyebilir. Ancak saha içinde çok fazla agresif. Onun bu durumu zaten gergin olacak Fenerbahçeli oyuncuları daha da gerebilirdi. Görülecek bir kırmızı kart onca emeğin çöpe gitmesi anlamına gelirdi.

Aykut hocanın artıları fazla
Derbi maçlarda oynanan futboldan çok psikolojik olarak daha hazır olanın başarılı olduğunu yıllardır görüyoruz. En son İnönü'deki Beşiktaş karşılaşmasını hatırlayın. Ferrari kırmızıyı görmese maçın sonucu ne olurdu? Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a ilk mağlubiyeti tattırma fikri Fenerbahçeli oyuncular için tabii ki itici güç olacak! Ama unutmayın; Galatasaraylı oyuncular da Fenerbahçe'yi "şampiyonluktan etmek" için var güçlerini ortaya koyacak. Gelelim Aykut Kocaman'a... Çok fazla baskı altında olduğu dönemler geride kaldı. Daha rahat ve mantıklı düşünüyor. Her an gönderilme korkusu yaşayan Hagi'ye oranla bir adım önde. Kocaman'ın, işler iyi giderken takıma çok daha iyi müdahale ettiğini ve taktiksel olarak yerinde hamleler yaptığını görüyoruz. Bu da Fenerbahçe'nin artısı olarak göze çarpıyor. Hem teknik adam hem de oyuncular bazında baktığımızda Fenerbahçe'nin çok büyük bir sürpriz olmazsa kazanacağını düşünüyorum. Tabii herkes sinirlerine hakim olursa...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor