04 Kasım 2013 | Pazartesi

Ceket'in kongresi!

Günlerdir Fenerbahçe'nin başkanlık seçimleri dolayısıyla kah kulüpte kah seçim ofislerinde dolaşıyorum. Dün de sabah saatlerinden itibaren seçimlerin yapılacağı salona gittim.
Sandık görevlileri hummalı bir hazırlık içerisindeydi.
Oy verme işleminin başlamasıyla birlikte ilk oyu kullanan isim duayen başkan Ali Şen oldu. Yaklaşıp, "Hayırdır başkanım, niye bu kadar erken geldiniz?" diye sordum. "Bodrum'dan helikopterle geldim.
İşlerim dolayısıyla hemen döneceğim" dedi. Oyunu M.Ali Aydınlar'a vermiş.

Şıklık yarışı Aydınlar'ın
19 yıllık gazeteci olarak hiç bu kadar geniş katılımlı bir kongre izlememiştim. Üyeler akın akın oy vermek için gelmişti.
Mehmet Ali Aydınlar, günün şık ismiydi. Jilet gibi takım elbisesiyle yönetim kuruluyla birlikte üyeleri kapıda karşıladı. Sakin görünüyordu.
Aziz Yıldırım ise oy sandıklarına giden merdivenin başında karşıladı üyeleri. Herkesle tek tek fotoğraf çektirdi, imza verdi. Ceketini bir kenara atmış, üzerinde sadece yelek vardı.Yorgun görünüyordu.
Adnan Şenses'in, oyunu kullanıp çıkarken, "Başkan senin gelmene gerek yok.
Ceketini koysan yeterdi" demesi gülüşmelere yol açtı.

Oyunu ağabeyine verdi
Bu seçim 1998'den bu yana Aziz Yıldırım'ın en çok çalıştığı seçimdi. Tabii ilk kez ciddi bir rakiple karşı karşıya geldiğini unutmayalım.
Birçok seçime rakipsiz girdi.
Eski yöneticiler yeniden listesindeydi Yıldırım'ın. Kardeşi Ali Yıldırım dahil 6 isimle yolları ayırdı. Ali Yıldırım ağabeyiyle konuşmuyordu ama oyu yine de Aziz başkana idi.
Aydınlar, önünde kısa bir süre olmasına rağmen iyi organize olmuş. Seçim ofisiyle, afişleriyle, yaptığı basın toplantılarıyla ciddi bir rakip olduğunu hepimize gösterdi.
Bu delege sisteminde mevcut başkanı yenmek hiç kolay değil. Zira başkanların; "kendi yaptıkları üyeler" seçim sonuçlarını belirliyor.
Yaklaşık 10 bin oy kullanıldı seçimde. Bu Fenerbahçe için tarihi bir rekor. Eee boşuna Fenerbahçe Cumhuriyeti demiyoruz.

Artık daha çok inandım
Günün en güzel anı oy verme işleminin tamamlanmasının ardından iki başkan adayının tokalaşmasıydı.
Fenerbahçe'nin acil olarak normalleşmeye ihtiyacı var.
Bu alınacak bütün kupalardan, kazanılacak bütün başarılardan daha önemli.
Dün itibariyle, "Yıldırım ceketini koysa kazanır" sözüne daha çok inandım! Seçimi kazandı ama bundan sonrası Yıldırım için hiç kolay olmayacak.
Fenerbahçe'de artık ciddi bir muhalefet var ve hiçbir şey eskisi gibi değil. Umarım yeni dönemde inşaattan çok, sportif başarılara önem verilir.
Zira taraftar, G.Saray şampiyonluğu görmekten bıktı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor