05 Ekim 2015 | Pazartesi

Tıkla Fenerli

Fenerbahçe'nin özellikle ilk yarıda oynadığı pres futbolu size kimi hatırlattı? Beklerin önde oynaması, 2. ve 3. bölgede sürekli pres, kapılan toplarla girilen pozisyonlar… Evet bu oyun hiç şüphesiz Ersun Yanal sistemi… Geldiğinden bu yana sürekli farklı sistemleri deneyen Pereira, sonunda söylediğimiz noktaya geldi gelmesine ancak önemli bir sorunu var!
Bu bol presli sistemi oynamak için takımın kondisyonunun çok üst düzeyde olması gerekiyor. Ancak sezon başı kampını "boş geçirdikleri" için bu güçkuvvet Fenerbahçe'de yok! Bu takım bu sistemi ancak 45 dakika oynayabilir.
Zaten öyle de oldu.
İlk yarıda ceza sahası içine yapılan kanat ortaları Fernandao'nun 2 gol birden atmasını sağladı.
Bu ortaları yapabildiğin sürece etkili olabilecek bir oyuncu Fernandao… Öyle alıp, adam eksiltip gol yapacak bir forvet değil. İkinci yarı "güçsüz" takımını gören Pereira, "kendi sistemine" dönüş yaptı.
Ozan ve De Souza'yı oyuna alan Portekizli acaba, "Aynı oyunu neden 70-75 dakika oynayamadık?" diye kendine soruyor mudur?

2-0'dan 2-2 yakışıyor mu?
Kadıköy'de bir Anadolu takımı karşısında 2 farklı öne geçip berabere kalmak yakışıyor mu?
Rakibin hocası gol atmaya, sen ise oyunu tutmaya yönelik değişiklikler yapıyorsun. Van Persie kulübede oturmak için mi transfer edildi?
Hiç kimse kusura bakmasın; yönetim bu kadar para harcayıp, bu kadar önemli transfer yapacağına takımın ağırlığını taşıyacak bir teknik direktör transferi yapmalıydı.
Pereira'nın artık kafasının dikine gitmeyi bırakması gerekiyor. Böyle devam ederse Fenerbahçe'de fazla ömrü olmaz.
Bakmayın siz Aziz başkanın, "Sözleşmenin sonuna kadar Pereira'yla devam edeceğiz" demesine!
Yarın çıkar, "Arama motoruna 'tıklayın' en kral hocayı alalım" der!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor