21 Aralık 2015 | Pazartesi

Son rakip yorucu!

Pereira'nın sert oynayan Gençlerbirliği karşısında yaptığı Fernandao tercihi doğruydu. Zira sakatlıktan yeni çıkmış, kırılgan Van Persie bu maçta etkili olamazdı. Fenerbahçe'nin kadrosuna baktığınızda sahadaki oyuncuların isimleri sizi şaşırtmasın. Mehmet Topuz ve De Souza'yı birlikte sahada gören herkes takımın "çift ön libero" oynadığını zannedip, yanılıyor. Oysa Fenerbahçe; iki 8, bir 6 numara ile oynuyor. De Souza ya da Topal yer değiştirerek rakip ceza sahasına yaklaşıp, ön tarafta pres yaparak rakibin hızlı çıkmasını ve pas yapmasını engelledi. Bütün oyun planını kontratak üzerine kuran Ankara ekibi, Fenerbahçe'nin hücum presi nedeniyle etkili olamadı. Pereira, Fernandao'yu çoğu zaman, "rakip yorucu" olarak kullanıyor! Hızlı ve adam eksiltme özelliği olan Markovic yavaş yavaş uyum sağlamaya başladı.

Bir de Diego anlayabilse
Dün dikkat ettim; hemen her sert harekette kendini yere bırakan Markovic gitmiş, yerine kora kor mücadele eden Markovic gelmiş. Kırılgan tarzıyla burada var olamayacağını anlamış olacak. Keşke bunu bir de Diego anlayabilse! Rakibe neredeyse hiç pozisyon vermeden maçı tamamlamak önemliydi. Fenerbahçe'ye bu sezon gol atmak hiç kolay değil. Pereira'nın artık hücum aksiyonları üzerine çalışmalar yaptırması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor