02 Ocak 2016 | Cumartesi

Taraftarı böyle mutlu edemezsin

Geldiği günden bu yana çok eleştirdik Pereira'yı... "Fenerbahçe'yi taşıyamıyor" diyenler de oldu, "Tam Fenerbahçe'nin hocası" diyenler de... Anlayacağınız Pereira ile ilgili herkesin kafası karışık.
Takımın aldığı puana, ligdeki ve Avrupa'daki konumuna bakarsanız, Pereira'nın haklı olduğunu düşünebilirsiniz.
Bir de madalyonun öbür yüzü var tabi...
Tarihin en pahalı ve en kaliteli kadrosuyla bu kadar az üreten ve az gol atan bir takım olur mu? Kadrodaki tecrübeli oyuncuların bireysel katkılarıyla tek farkla kazanılmış puanlar, Pereira'yı eleştiren kesimin haklı sebepleri.

Futbol olmadan asla
!
Hala, "Kadrom dar" diyen Pereira acaba nasıl bir takım hayal ediyor?
Sezon başı yapılmayan testler, yüklemeler olmadan Fenerbahçe ligin ilk yarısını ikinci sırada bitirdi. Hakemlerin Beşiktaş lehine hataları olmasa belki de lider olacaktı.
Takım lider de olsa, şampiyon da olsa Pereira hep eleştirilecek. Taraftar; ne yaptığını bilen, organize bir takım görmeden mutlu olmayacak. Çünkü bu takımdan büyük beklentileri var. Böylesine kaliteli bir kadroyu "oynatmadan" şampiyon yapsan ne yazar!

***

Bir gün İsmail Kartal'la dertleşiyoruz.
Bana, "Devre arasında Emenike'nin yerine bir santrfor alsalardı kesin şampiyon olurduk" dedi. Geçen sezon devre arası yapılacak bir transfer F.Bahçe'ye çok şey kazandıracaktı. Ama yapılmadı.
Şimdi yine transfer sezonu geldi çattı.
Her kafadan bir ses çıkıyor. Kimi forvet, kimi orta saha oyuncusu istiyor. Fenerbahçe yönetimi geçtiğimiz günlerde Fenerium hisselerini halka arz etti. Finansal Fair Play'e takılmadan transfer yapabilmenin yollarını arıyorlar. Buradan gelecek kaynakla 1 ya da 2 transfer yapılacak.
Öncelikli hedef Webo, Semih gibi oyuna sonradan gidip skora etki edebilecek bir forvet oyuncusu. İkinci transfer - eğer yapılırsa- ofansif bir orta saha oyuncusu olacak. Bence buna gerek yok. Fenerbahçe'nin daha önce stoper mevkiine transfer yapması gerekiyor.

Ozan'a haksızlık yapılıyor
Pereira'yı çift ön libero oynuyor diye eleştiriyoruz. Bunun tek bir nedeni var; Pereira stoperlerine güvenmiyor. Alves'in yerine bir savunma oyuncusunun alınması bana göre daha öncelikli olmalı.
10 numara mevkiinde birçok alternatif var ve Pereira hala bunu fark edemedi.
Diego'nun yerine oynattığı Ozan Tufan, "Bu görevi yapamıyor" diye eleştiriliyor. Arka arkaya kaç maç oynadı ki bunun kararı verildi? Ozan 5 maç üst üste oynasın ondan sonra görelim.
Bu arada neredeyse her gün bütün gazetelerde, "Terraneo sefere çıktı" haberleri görüyorum. Benim konuştuğum yöneticiler, "Başkan bundan sonra Terraneo'yu bakkala göndermez" diyor, haberiniz olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor