11 Ocak 2016 | Pazartesi

Yeni sistem

Fenerbahçe sezonun ikinci yarısında oynayacağı sistemi ilk kez Giresunspor karşısında denedi.
Daha önce presin başladığı yer 2. bölgeydi.
Ancak dün gece gördük ki; sarı-lacivertli takım artık daha önde prese başlayacak.
Rakibin ceza sahasına yakın bölgede yapılan presle kapılan toplar Fenerbahçe'nin daha çok pozisyona girmesini sağlayacak. Giresunspor Süper Lig kalitesinde bir takım… Oyun sistemleri de Fenerbahçe'ye benziyor aslında… Kora kor mücadele edip, oyunu çirkinleştirmediler.
Hep söylüyorum; Ozan 10 numara pozisyonunda oynayabilir diye… Sadece takıma ve yeni mevkisine biraz alışması gerekiyor. Attığı kritik ara paslarıyla bunun sinyalini verdi. Bu takım Diego'ya mahkum değil!
Ozan hem takım savunmasına yardım ediyor, pres yapıyor hem de çabuk oynuyor. Özellikle çabuk oynamak onun en önemli artısı. Umarım Pereira ısrar eder ve şans vermeye devam eder.

Kendine yazık ediyor!

Ba- Kjaer ikilisi hatasız oynadı. Cebinde sürekli kartla oynayan Bruno Alves'İn yerine Ba monte edilebilir. Stoperlerin "uyumlu" olması Pereira'nın yeni sisteminin anahtarı olacak.
Zira bu sistemde savunma hattı orta sahaya daha yakın oynayacak gibi görünüyor. Şener'e ne oldu anlayamıyorum.
Geldiğinde ateş gibi oynayan Şener gitmiş, yerine sanki başka birisi gelmiş. Kendine yazık ediyor. Şu haliyle Gökhan'ı zorlayamaz bile! Pereira'nın yeni bir taktik denemesi bence onun artık Süper Lig'i daha iyi tanıdığının bir göstergesi… Tanıdıkça kendini geliştirmesi ve inat etmemesini hem kendisi hem de F.Bahçe adına kazanç olacak. Ancak takıma 3. bir forvet alınması şart. Fernandao; kulübede kendisini rahatsız eden kimse olmayınca iyice seriyor.
Nerede geçen sezonun gol kralı, sürekli rakibe pres yapan, hep oyunun içinde olan Fernandao?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor