19 Ocak 2016 | Salı

Bir garip hakem

Vitor Pereira'nın rakip ceza sahasına yakın oynayan yeni sistemi Eskişehirspor karşısında pek işe yaramadı.
Zira Eskişehirsporlu futbolcular hem merkezi iyi kapattı hem de 2. bölgede pres yaparak Fenerbahçe'nin top yapmasını engelledi. Sarı-lacivertliler; sezonun ilk yarısında oynadığı ve savunma ağırlıklı diye eleştirdiğimiz sistemde emin olun daha çok pozisyona giriyordu.
Futbol denge oyunudur. Sadece hücum ederek ya da sadece savunma yapılarak şampiyon olunmaz. Pereira şimdi bu dengeyi kurmaya çalışıyor. Takımın yeni bir sisteme alışması öyle kolay bir iş değil. Birkaç maç daha geçiş dönemi sıkıntıları yaşanabilir.
Gelelim maçın hakemi Alper Ulusoy'a… Verdiği, vermediği penaltılar, kartlar bu hafta çok konuşulacak. Şunu herkes çok iyi bilsin. Fenerbahçe'nin "hakem kararlarıyla" kazanmaya ihtiyacı yok. Hakemin yanlış yönetimi, hatalı kararları Fenerbahçe'yi ilgilendirmez. İşini iyi yapamayan bir hakem yüzünden koskoca camiaya, "Hakemle kazandı" suçlaması yapılamaz.

Ozan'da güven sorunu var
Fernandao'nun pozisyonundaki yüzde yüz penaltıyı vermiyorsun, ardından saçma sapan bir pozisyonda penaltı çalıyorsun. Hatanı yeni bir hatayla kapatmaya çalışıyorsun. Ayrıca Alpaslan'ın kırmızı kartı çok ama çok ağırdı. Hakemler adam gibi maç yönetsin. Adil olsunlar.
Ozan Tufan bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. Çok koşmasına rağmen ondan istenilen "top dağıtma" görevini yapamıyor.
Bunun tek bir nedeni var. Güven sorunu… Ben hâlâ ona destek verilmesi ve arka arkaya şans verilmesi taraftarıyım.
Dün gece Kjaer'i çok beğendim. Savunma hattının yönetmeniydi adeta… Van Persie Türkiye Kupası maçlarında iyi bir performans sergiledi. Ama yedek kalmaktan yine kurtulamadı. Pereira onu, "saha, zemin, hava şartları" nedeniyle yedek bırakmış! Oysa özellikle ilk yarıda kapanan Eskişehir'in kilidini açabilecek tek oyuncuydu. Bu tip zorlu deplasmanlarda adam eksiltme özelliğiyle Fernandao'dan kat be kat faydalı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor