25 Ocak 2016 | Pazartesi

Hakedilmiş liderlik

Fenerbahçe'nin bu sezon yaşadığı en büyük sorun, öne geçtiği karşılaşmalarda "maçı koparamamak."
2 farklı öne geçtiğin maçta atacağın bir gol rakibin direncini tamamen bitirecekken, gol yiyip rakibi heveslendiriyorsun!
Vitor Pereira, Nani'nin yerine Volkan Şen tercihini kullandı. Bir kanatta Volkan diğerinde Markovic… İki oyuncunun da takım savunmasına pek katkısı olmasa da hücumsal anlamda önemli işler yapabilecek kaliteleri var. İki kanadın süratli olması rakip Rizespor'un işini zorlaştırdı aslında… Zira bu oyuncular sabun köpüğü gibi… Tutsan zor tutuluyor, kovalasan yetişemiyorsun. Özellikle "çok eleştirilen" Volkan Şen ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu… Son vuruş ya da final paslarını da yapabilse tadından yenmez olacak. Gel gör ki bu konudaki beceriksizliği onun her daim, "bal yapmayan arı" yapıyor!
Umarım değişir.

Erteleme F.Bahçe'ye yarar
Fenerbahçe ilk yarının neredeyse tamamını Rizespor yarı sahasında oynadı. Aslında pozisyonlarda buldu. Dikkat ettim; ceza sahası civarında topla tek "buluşturulamayan" isim Fernandao'ydu. Diğerlerinin gol yapma becerisi onun kadar olmayınca önemli pozisyonlar harcandı gitti.
Bir takımın hücum taktiğinin sonucu topu forvetle buluşturmak olmalıdır.
Herhangi biriyle değil, golcüyle buluşmalı top… Çünkü hafta içi antrenmanlarda onlar gol vuruşu çalışıyor, diğerleri bunu pek yapmıyor.
Fenerbahçe'nin "2 maç fazlalığıyla" liderliği devam ediyor. Rakip Beşiktaş'ın ertelenmiş maçları onlar adına fikstür sıkışıklığına yol açacak.
Ben bu durumun sarı-lacivertlilerin lehine olacağını düşünüyorum.
Fenerbahçe şu anda oynanmış ve kazanılmış maçların lideridir.
Yani hakeden lider. Stresli Beşiktaş'ın takılmasını bekleyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor