31 Ocak 2016 | Pazar

Dayanmak zor

İkinci bölge futbolunu iyi oynayan ve ön tarafta sürekli pres yapan Kayserispor, Fenerbahçe teknik heyetinin planlarını bozdu. Bu sezon oynadığı neredeyse tüm maçların topla oynama oranı üstünlüğünü elinde bulunduran sarı- lacivertliler, dün gece bu üstünlüğü rakibe verince özellikle ilk yarıda zor anlar yaşadı. Pereira karşılaşmanın uzama ihtimalini düşünerek, topa koşan değil, "topu koşturan" taraf olmayı seçmişti. Rakip Kayserispor savunmanın göbeğini iyi savununca bu kez atılan uzun topları Nani ve Volkan Şen'le buluşturup sonuca gitmeyi denediler. Maçın uzatma dakikaları aslında Pereira'nın taktiğinin ne denli doğru olduğunu gösterdi.
Ekonomik oynayan Fenerbahçeli futbolcular özellikle uzatma dakikalarında rakibe oranla daha dirençliydi.

Markoviç hamlesi çözdü
Özellikle Markoviç oyuna girince sarı- lacivertlilerin hücum üstünlüğü iyice arttı. Kayseri ekibi savaşan ama sonuca gidemeyen bir takım. Tehlikeli tek bir atak dahi yapmadan maçı tamamladılar. Sanırım Tolunay hoca turu geçmenin tek yolunun penaltılar olduğunu düşünmüştü! Markoviç'in oyuna girmesi maçın hamlesiydi.
Van Persie, Fernandao, Diego gibi hücum özellikli bütün oyuncularını sahaya süren Pereira, golü bulabilmek için her şeyi yaptı. Gol için bu kadar saldıran bir takım karşısında ne kadar iyi savunma yaparsanız yapın, dayanmak gerçekten çok zor. Yaptıkları üst düzey mücadele için Kayserispor'u kutluyorum. Fenerbahçe yoluna devam ediyor. Geniş kadrosuyla Türkiye Kupası'nın da en büyük favorisi durumunda…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor