21 Şubat 2016 | Pazar

Yanlış seçim

Pereira, son haftalarda takımının hem pozisyonlara girmesi hem de goller atmasını sağlayan Van Persie'nin yerine Fernandao tercihini kullandı. İşte bunu anlamak gerçekten mümkün değil. Aralarının limoni olduğu artık herkesin malumu… Formda bir oyuncuyu oynatmayarak onun siniriyle oynamak Pereira'ya bir şey kazandırmaz, aksine kaybettirir.
F.Bahçe ilk 15 dakikada 4-5 tane gol pozisyonu yakaladı ama atamadı. Eminim herkes, "Van Persie olsaydı skor ne olurdu?" diye düşünmüştür. Van Persie boş alanlara kaçıyor, adam eksiltiyor ve takımın pas trafiğinin önemli istasyonlarından birisi… Her hareketiyle rakip savunmayı sürekli meşgul eden bir oyuncu… Fernandao ise Emenike'ye çeviriliyor yavaş yavaş! Çok müsait pozisyonları harcayarak takımın ahengini bozdu.

At artık şunu Fernandao!
Ön taraftaki oyuncu atamayınca topu ona taşıyan oyuncular da bunalıyor.
Düşünsenize canını dişine takıp topu kapıyorsun, forvetine veriyorsun ama bir türlü gol olmuyor. Caner'in bir pozisyonda Fernandao'ya, "At artık şunu" diye bağırması işte bu yüzden.
Boş kaleye atamayan forvet, takımın moralini bozuyor. Bursa'nın zaten üzerine gelmediğini, oyunu kendi yarı alanında kabul ettiğini gören Pereira 65. dakikada nihayet Van Persie'yi oyuna aldı.
Onunla başlamama kararı ne kadar yanlışsa, çift forvet oynama kararı o kadar doğruydu. Ancak şunu düşünemedi; gol yemeyen takımlar dakikalar ilerleyip maçın sonu yaklaştıkça direncini arttırıyor. 3. bölgede baskı yapıp adeta tek kale oynadığın maçta puan kaybetmenin tek sorumlusu Vitor Pereira'dır.
Bu takım senin egolarından çok daha büyüktür sayın Pereira! Elindeki en iyi golcüyü, egoların uğruna yanında oturtmaya devam edersen sadece puan değil şampiyonluğu da kaybedeceksin.

Haberin olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor