20 Temmuz 2016 | Çarşamba

Kafalar karışık!

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanacak Monaco karşılaşması öncesi son hazırlık maçında Pereira'dan daha net bir sistemle sahaya çıkması beklerdim. Ama ilk yarı 3-5-2 ikinci yarı 4-5-1 oynatan Portekizli teknik adam oyuncularının kafasını karıştırmaya devam ediyor.
Farklı denemeler yapması hâlâ bir arayış içerisinde olduğunun açık bir göstergesi… İlk yarıda oynanan 3'lü savunmanın sürekli ofsayt taktiği yaptığını gördüm. 3'lü savunmayla bu taktiği uygulamak daha kolay elbette… Ancak tehlikeleri de var. En küçük bir konsantrasyon kaybında, "cevval" bir forvet büyük sıkıntılar yaşatabilir.
Bir şeyi bir türlü anlatamadık Pereira'ya… Çok forvetle oynamak ya da 2 ve 3. bölgelerde kalabalık oynamak çok pozisyona girileceği, çok gol atılacağı anlamına gelmiyor. Forvet demişken...
Herkese gider yapan, her şeyi bilen Başkan Aziz Yıldırım, söz konusu Van Persie olunca diş geçiremiyor galiba!
Adam istediği zaman antrenmana çıkıyor, istediği hazırlık maçında oynuyor, bir tane Fenerbahçe yöneticisi bu işe çare bulamıyor. Yazık! Fenerbahçe'nin iyi bir savunması zaten vardı, gidenlerin yerine yeniden iyi bir savunma kuruldu.
Ama esas ihtiyaç; topu kullanacak, ara pası atıp forvetleri pozisyona sokacak, ver kaçlara duvar olabilecek bir 10 numara değil mi? Böylesi "kafası karışık" oyuncu grubu ve teknik direktörle Avrupa'ya erken havlu atılması muhtemel… Benden söylemesi…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor