02 Eylül 2019 | Pazartesi

Kalecilerin maçı

Özellikle ilk yarıda bizim ligimizin üzerinde bir futbol izledik. İki takım oyuncularına da bu anlamda teşekkür etmemiz gerekiyor. Hep, "Bizim takım şampiyon olsun" diye düşünmektense, "Ligimizde iyi futbol oynansın" seçeneği daha evladır emin olun. Zira her takım diğerinin kalitesini arttıracaktır.
Fenerbahçe beklendiği gibi çok hızlı başladı karşılaşmaya... iki genç kaleciyi de çok beğendim. Skoru belirleyen isimler oldular. Fakat 1. dakikadan itibaren sürekli zaman geçiren Uğurcan'ın ilk sarı kartını 80. dakikada görmesi tuhaftı! Sarı lacivertlilerin yüksek şiddetli 3. bölge baskısı oyundan erken düşmelerine sebep oldu. Bu kadar ön alan presi yaparsan, aktif dinlenmeyi yapamazsın. Sonuçta futbolcular makine değil.

***
Savunmada Zanka en çok aksayan isimdi. Ben bunu yanındaki "yama stopere" bağlıyorum aslında.
Zira tandemde oynayan ikilinin senkronize hareket etmesi ve çok iyi anlaşması gerekiyor. Bu yüzden çok fazla eleştirmek istemiyorum.
Savunma hattıyla ilgili sıkıntılar sürüyor Fenerbahçe'de. Şurada transferin bitmesine çok az bir zaman kaldı. Eminim Ersun Yanal futbolun sadece hücumdan ibaret olmadığını dün gece görmüştür!
Rakibin iyi savunma yaptığı maçlarda, senin takımının da kaleyi iyi savunması şart. Yoksa ligi, "iyi hücum oynayan" ikinci, üçüncü takım olarak bitirirsin.
***

Bu yazının yayınlandığı bugün transfer sezonu sona erecek.
Fenerbahçe'nin en az iki oyuncuya ihtiyacı var. Bu transferler yapılmadan şampiyonluk yarışında olmak zor görünüyor. Gol atarsın, hücum oynarsın ama mevcut kadroyla şampiyon olamazsın.
Ersun hocanın takımın pilini idareli kullanması şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor