28 Temmuz 2016 | Perşembe

İş fazla atmakta

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira 3'lü defans diyor ama çok pozisyonda otomatik olarak 4'lüye dönüyor. Bu sistemdeki en önemli iki adam 5'linin kenarları.
Zaten 5'linin kenarlarında oynayan iki futbolcu da (Wiel ve Hasan Ali) defans ağırlıklı.
Yani önce defans yapıyorlar sonra hücum. 3-5-2 değil, çok zaman 5-3-2 oluyor.
Özellikle ilk yarı Fenerbahçe müthiş fırsatlar yakaladı. Bir top direkten döndü, verilmeyen golleri bence goldü çünkü Monaco kalecisi De Sanctis'e Fenerli oyunculardan hiçbirisi faul yapmıyor. Emenike 2 pozisyon kaçırdı, 2'si de çok net gol yapılacak pozisyonlar. Ama Emenike'nin attığı 2. gol fotoğraflık gol.
Monaco'nun attığı golün başlangıcında ofsayt var. Fenerbahçe'nin penaltı istediği pozisyonda penaltı yok.
Fenerbahçe gol pozisyonuna girer ama arka tarafında da çok açıklar verir. Defans olarak hazır değiller. Düşünün dünkü maçta Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira yok, Mehmet Topal yok, Volkan Şen yok, Alper Potuk yok. Bu 4 isim sakatlandıkları, hastalandıkları için değil oyundan atıldıkları için bu maçta yoklar. Yani Fenerbahçe'de öncelikle bu sorun halledilmeli. Bunu da halledecek olan yönetimdir.
Salih, Roma'ya giden Salih'e göre çok farklı. Faydalı oynuyor.
Maç oranı arttıkça da bence en faydalı transfer gibi gözüküyor. Emenike istekli ve güçlü. İş yapar. Ama seyirciyle sorun olmazsa. Fernandao iyi değil. Halbuki bu maçta tam onun istediği toplar geldi hem sağdan hem soldan. Ama belli ki iyi çalışmamış, hazır değil.

Rövanş zor olur
2-1 çok iyi sonuç değil. 1-0 yenilirsen elenirsin. Ama bu Fenerbahçe orada da akıllı oynarsa bu Monaco'ya gol atar. Gol yer mi? Yer. Yani olay fazla atıp az yemesine geliyor.
Bunu da yapabilir. Sarı-lacivertlileri çok zor bir rövanş bekliyor. Devler Ligi'nde oynayacaksan zorluklardan geçmen lazım. Adama kolay kolay o vizeyi vermezler.

Seyircisiz maç kaymaksız kadayıf
Seyirci maça rağbet göstermemiş. Bu maça gelmeyeceksiniz de hangi maça geleceksiniz. Yalnız burada Aziz Yıldırım'ın bilet fiyatlarını ayarlaması ve bazı gruplara bilet satmamasının da rolü var. Seyircisiz Fenerbahçe kaymaksız ekmek kadayıfına benziyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor