14 Eylül 2010 | Salı

İkinci yarıya evet

Galatasaray, Ali Sami Yen'deki ilk galibiyetini almak ve bir seri yakalamak için taraftarınıda arkasına alarak sahaya çıkmıştı. Maçın başında baskılı ve önde oynamayı düşünen bir Galatasaray yoktu. Daha çok kendi sahasında rakibi bekleyen, kontrollü bir oyun tercih etti. İlk yarıda daha fazla topa sahip olan Gaziantepspor'du. Rijkaard sağ tarafta sırıtmasına rağmen ve bana göre asıl yeri stoper olan Ali Turan'ın Sabri'ye gereken dersi vermek adına ilk 11'de oynattı. Hepimiz biliyoruz ki takımında sakat olup, ulusal takımda maaşallah turp gibi görünen Sabri'ye ya da oynatılmamasına sebep olanlara iyi bir ders olmuştur. Bana göre de doğru olanı yapmıştır. Maça Aydın ile başlayıp, Elano, Ayhan veya Mustafa Sarp'tan birini oynatmamalıydı. Çünkü sağ taraf fazlasıyla aksadı. Soldada Kewell, İnsua'ya yardımcı olmayınca, hem atak yapamadı, hem de soldan çok pozisyon verdi.

Rijkaard'ın hamlesi doğruydu
İlk defa Frank Rijkaard ikinci yarıda doğru bir hamleyle Aydın ve Sabri değişikliğiyle aksayan sağ tarafı işler hale getirdi. Pozisyonlar art arda gelmeye başladı. İnsua iyi bir transfer olduğunu gösterdi. İlk maçı olmasına rağmen faydalı olacağını belli etti. Misimoviç ise istekli olmasına rağmen henüz hazır bir görüntü vermedi. Ama Arda ile beraber oynadığında çok yararlı olacağı kesin. Ayhan her zamanki mücadele gücünü sonuna kadar sürdürdü. Maçın sonlarına doğru ikinci golün gelmeyişi ve takımdaki kondisyon eksikliği kendini gösterdi. Bunun da sebebi sakatların çokluğu ve antrenman eksiği olan futbolcuların fazla oluşu. İkinci yarının büyük bölümünde izlediğim Galatasaray bundan sonraki maçlar için Arda olmamasına rağmen kazanmak için ne yapması gerektiğini bilen bir görüntüdeydi. Sarı-kırmızılı takım önümüzdeki haftalarda dilerim bu seriyi bozmaz ve hergün üstüne koyarak, istikrar sağlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor