04 Kasım 2010 | Perşembe

Yarışta var olmak...

Hagi'nin gelişiyle takımda çok şeyin değişeceğine inananlardanım. Bu değişimin çok hızlı olmasını beklemek yanlış olur. Bu süreçte puan kayıpları yaşanabilir. Sabırlı olmak gerek.
Gidişata bakıldığında en azından şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacak bir ruhun geldiğini söyleyebilirim. Bu noktada kötümser olmanın hiç kimseye faydası yok.
Olası bir kötü gidişattan şahsi menfaatleri olanları ayrı tutuyorum...
Rijkaard belki iyi bir hocaydı kimbilir...
Ama takımda bir türlü doğru iletişimi kuramadı ve kendini sevdiremedi. Galatasaraydaki bu iki haftalık değişimde bazı oyuncuların, birden maksimum seviyeye çıkmaları da bana göre hiç etik değil. Çünkü düzgün bir futbolcu için önemli olan takım başarısı olmalı.
Sonuçta bu işten ekmek yeniyor.

Topun ağzında olacaklar

Daha önceleri yazdığım gibi Tugay Kerimoğlu mutlaka yeni oluşumda olmalıydı.
Artık teknik kadrolarda da genç ve yeni hocalara şans tanınmalı.
Avrupa'daki geçmişi çok iyi olan ve herkesce bilinen Tugay asıl hazırlanan isim. Hagi bana göre geçici olarak burada ve Tugay'ı hazırlamakta.
Böylelikle bir takım şeylerin önü açılmakta.
Basma kalıp eski hocalara dönüp durmayalım artık. Türk futbolunda kariyer yapmış değil, yapacak olan hocalara ihtiyaç var.
Galatasaray'ın Trabzon, Manisa, Kayseri ve Beşiktaş maçlarından alacağı en az 10 puan, onu şampiyonluğun en güçlü adayı yapar.
Bu zor görünse de eğer gerçekleşirse o zaman şampiyonluk rüzgarı tamamen Florya'ya doğru eser. Tecrübeli tecrübesiz tüm futbolcular bunun farkına varıp performanslarını hep üst seviyede tutmalılar. Çünkü kötü gidişatta topun ağzında olacaklarını biliyor olmalılar.
O zaman kimse teknik kadroyu eleştirmez.
Bu arada yönetim de başta yeni stat olmak üzere bir takım işleri bir an önce yoluna koymalı.
Yoksa gelebilecek çatlak sesler iyice rahatsızlık vermeye başlar.
Devre arası yapılacak transferlerde, izlenecek yolu da çok merak ediyorum. Bu işi üstlenecek kişi de, son günlerde konuşulanlara bakıldığında, çok önemli hale geldi. Bakalım kulüp menfaatleri ne şekilde gözetilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor