20 Şubat 2011 | Pazar

Artı üç...

Aynı gün Bursa karşısındaki Gaziantep'i izledikten sonra, kupa rövanşında işi çok çok zor olan Galatasaray teknik heyeti de eminim bu mücadeleyi takip etmiş ve ona göre bir hazırlık içine girmişlerdir.
Gördük ki Türk Telekom Arena daha önceki maçlardaki gibi dolu değildi. Taraftar çok haklı, doğal olarak herkes kupaya odaklanmış durumda.
Evinde ilk defa düşük tempoyla oyuna başlayan G.Saray, karşısında Buca gibi etkisiz bir takım olmasına rağmen net bir gol pozisyonuna ilk 30 dakikada giremedi. Zapata ilk kez kaleciliğini hatırladı ve müthiş bir gol kurtardı. İlk tehlike 30'da Baros'un cılız kafa vuruşuyla geldi.
Hagi'nin teknik adam olarak takıma katkısı şu anda sıfır. Çünkü artık G.Saray'ın bu oyun kurgusunu ezberleyen rakiplerine karşı farklı varyasyonlar deneyerek sonuca gitmesi lazım. Mesela Yekta her şeye rağmen pas yüzdesi oldukça yüksek bir oyuncu olarak mutlaka oynamalı.
Bana göre Sabri-Serkan ikilisinden biri tercih edilmeli. İkisi aynı anda kullanılmamalı.

Sakatların durumu ne?
Bir türlü iyileşmeyen sakatların akıbeti ne olacak?
Acaba bu konunun üstünde yeterince duruluyor mu? Ligde bir türlü lider olamayan takım sakatlıklar konusunda liderliği kimseye kaptırmadı!
Herkes garanti paraya anlaşmış olacak ki sakatlanan çıkıyor, tribüne, etrafına gülücükler saçıyor! G.Saray lüks bir rehabilitasyon merkezi gibi! Bir de üstüne para alıyorlar. Oh ne güzel!
G.Saray'da ikinci yarıda Kazım, Stancu ve Culio biraz kıpırdayıp, maça kendilerini verince golü bulmakta zorlanmadı. Gol de Kazım ve Culio'nun işbirliğiyle geldi. Baros oyundaydı ama henüz eski seviyesinde değildi.
Defans zaafları da vardı. Eğer Bucaspor forvetleri biraz becerikli olsalardı maç Galatasaray için yine bir kabusa dönüşebilirdi. Arena'nın uğurundan olsa gerek şans da yanındaydı. Beyinen ligden kopan futbolcular, oyun güçlerini sahaya yansıtmakta zorluk çektiler. Çünkü artık ligde yenince ya da yenilince kimsenin tepki vermeyeceği aşikar. Herkes bu duruma alışmış gibi görünüyor. Ancak fazla da hovarda olunmamalı.
Düşme potasından uzak olmakta fayda var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor