11 Nisan 2011 | Pazartesi

Bu rezillik unutulmaz!

Galatasaray'ın kaybolan prestiji, Trabzonspor'un da şampiyonluk yolundaki avantajını kaybetmemesi adına önemli bir karşılaşmaydı. Seyircisiz maç her ne kadar tatsız tuzsuz görünse de bence bu Galatasaray için avantajdı. Çünkü şu anda en ufak bir baskıyı bile kaldıramayacak oyuncuları var.
Geçen haftadan farklı olarak, sağlam defans kuran ve neredeyse takımın yarısını değiştirerek en kötü bir puan düşüncesinde olan teknik kadro bunda nispeten başarılı oldu.
İlk yarıda özellikle kanatlardan gerçekleşen her atak Trabzon'a zor anlar yaşattı. Arda doğal olarak fazla vites yükseltmeyerek risksiz bir oyun tercih etti. Özellikle Kazım sağa sola çok koşu yaparak, rakip defansın dengesini bozan isimdi. İki takımın karşılıklı olarak kaçırdığı pozisyonlar, kazanma isteğinin ve mecburiyetinin açık göstergesiydi. Fenerbahçe'nin önceki günkü galibiyeti, Trabzon'u tedirgin etmiş gibiydi. Dolayısıyla yemeden gol atma çabasındaydı. Bu arada herhalde kendi taraftarından çok Fenerbahçelilerin, Galatasaray galibiyetini istemeleri de bu rekabetin en ilginç yanı olsa gerek.

Zafere bir adım daha yaklaştı
İkinci yarı başlarında sanılanın aksine Galatasaray daha etkili göründü. Trabzonspor risk almaya başladığında açıklar verdi.
Galibiyet için buna mecburdu. Umut, Jaja ve Alanzinho, Burak kadar etkili olamadılar.
Bu dakikalarda Şenol hocadan Yattara hamlesi geldi. Kontrollü ve orta saha mücadelesi şeklinde devam eden oyun, eski Fenerli Kazım'ın katkısıyla (!) Trabzonspor lehine döndü.
Maçın adamı Burak güzel oyununu golle taçlandırdı. Emin adımlarla ilerleyen takımını yolundan saptırmadı. Yıllar sonra gelecek zafere bir adım daha yaklaştırdı.
Bucaspor 24 puanda, siz ise 33 puandasınız.
Tarih; UEFA şampiyonluğunu, Fenerbahçe sahasının ortasına dikilen sarı-kırmızı bayrağı ve üst üste şampiyonlukları unutturmadığı gibi sizlerin bu rezilliğinizi de unutturmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor