19 Nisan 2011 | Salı

Veda buseleri

Ligin zirvesinde kıyasıya bir rekabetyaşanırken, maalesef bu heyecanın dışında kalarak unutulmayacak kötü bir sezon yaşatan Galatasaray camiasında, şu anda tek gündem seçilecek olan yeni yönetim ve de Arda'nın veda niteliğindeki son maçları.
Çok etkili başladığı karşılaşmada, adeta Manisa'ya patlarcasına ilk 15 dakikada Arda'yla bulduğu iki golle bu soğuk nisan akşamını biraz da olsa ısıttı. Arda'nın bu son maçlarda ki performansı onun için gerçekten zor olacak.
Ama elinden gelenin en iyisini yapacağına kimsenin kuşkusu olmamalı.
Haftalardır dediğim gibi iddiasızlığın verdiği rahatlık takıma bu hafta olumlu yansımış görünüyordu.
Arda'nın önderliğinde bütün takım makina gibiydi. İlk yarı boyunca takıma ayak uyduramayanlar, Hagi gittikten sonra performansları düşen Culio ve Stancu'ydu.
Manisaspor pozisyon bulmakta zorluk çekti.
Çünki Galatasaray defansı bu maçta şaşılacak kadar iyi oynadı. Hikmet hoca iki golden sonra ofansif değişiklikler yaptı. Ama G.Saray hızlı ve isabetli paslarla daha kolay pozisyon buldu.

Bir futbolcuya endeksli
İnsanın "ah Arda ah" diyesi geliyor. Keşke sakatlıklar ve talihsizlikler olmasaydı da seni izlemekten mahrum kalmasaydık. Hem takım hem de taraftarlar çok şey kaybetti.
Ama büyük takımlar eğer bir futbolcuya endeksli hale gelmişlerse, bu onların küçüldüklerine işaret eder.
İkinci yarıya ilk yarının aksine daha durgun başlayan ve akabinde golü yiyen ve bu gole Culio ile cevap veren Galatasaraylı oyuncular yine geçmiş maçları hatırlatırcasına anlamsız bir paniğe girdiler. Kahe'nin attığı gol Manisayı maça ortak etti. Risk alıp doğru hamlelerde bulunan Hikmet hocaya karşılık ,Bülent Ünder Stancu'da ısrar etmemeliydi. Takım iki sıfır öndeyken bile rahat rahat bu maç böyle biter diyemiyoruz.
Çünki her ölü topun gol olma olasılığı çok yüksek. Bülent Ünder ilk galibiyetini aldı belki ama, genç oyuncuları oynatabilme yürekliliğini gösterebilseydi benim gözümde bir kat daha büyümüş olacaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor