Fatih Doğan

Fatih Doğan

11 Mart 2010 | Perşembe

Çifte zafer

Beşiktaş, İstanbul BŞB'yi yenerek hem son yıllardaki stresini yendi hem de taraftarına dün gece bu sezon ilk kez şampiyonluk inancını verdi. Soğuk havaya rağmen tribünlerin ateşi görülmeye değirdi. Eğer bu ateş sonraki haftalarda sahaya daha yoğun yansırsa Beşiktaş şampiyonluk yarışında daha iddialı konuma gelebilir. Mustafa Denizli, dün bir teknik adamın saha kenarında yaptığı değişikliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Maçın 30. dakikasındaki hamlesi gerçekten övgüye layıktı. Mustafa hoca, Toraman'ı Kayseri'de olduğu gibi ön liberoda başlattı. Ekrem'i de sağ beke koydu. Siyah-beyazlı takım ilk 30 dakikada Üzülmez'in soldan ortasında Bobo'nun şutu, Toraman'ın ortasında Ekrem'in kafasıyla gole çok yaklaşsa da 4-3-3 sistemiyle İstanbul BŞB'nin defans kademesini fazla aşamadı. 30. dakika maçın dönüm noktasıydı. Mustafa hoca Toraman'ı sağa, Ekrem'i sol ileri aldı. Bu değişiklik 4-2-3-1'e dönüşü beraberinde getirdi. Tello daha serbest oynarken, Bobo da Can Arat'ı daha fazla meşgul etmeye başladı ve ilk yarının bitimine doğru golü buldu.

Siyah-beyaz hassasiyet!

Aslında dün maç kadar kenardaki Mustafa hocayı izledim. Gözündeki heyecan geri gelmiş gibiydi. Bu Beşiktaş için büyük kazanç... İstanbul BŞB'nin ilk ve tek net şutu 2. yarının başında Tevfik'le geldi. Büyükşehir dün yeteri kadar orta alanda çalışmadı. Günün en çalışkan isimlerinden Holosko, 62'de golünü atarak ödülünü aldı. 84'te Fink'in ara pasında ikinci golünü de atsa maçın yıldızı olabilirdi. Ancak karşılaşmanın yıldızı kaptığı toplar, gösterdiği mücadele ve soğukkanlı duruşuyla Necip'ti. Böyle devam ederse Ernst-Fink ikilisinden birini sezon sonu Almanya'ya gönderir. Dün gecenin en önemli sonucu şuydu: Beşiktaş taraftarı uzun bir aradan sonra takımının şampiyon olacabileceğine yürekten inandı. Beşiktaş tribününde açılan "Geçmiş olsun Elazığ, kalbimiz sizinle" yazılı pankart soğuk gecede içimizi ısıttı. Elazığ'a desteğini sadece futbolcuların koluna taktığı siyah bantla sınırlamayan siyah-beyazlı camia, şehrin çalışkan valisi Muammer Erol'la el ele verip örnek gösterilmesi gereken bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bütün kulüpleri olaya, kente heyet gönderip, yıkılan bir okulu yeniden yaptıracak Beşiktaş'ın hassasiyetinde yaklaşmaya davet ediyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor