Fatih Doğan

Fatih Doğan

28 Nisan 2015 | Salı

Ateşten zirveye

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin "Es Es" verdiği bir haftada Karabük karşısında liderlik koltuğuna "hayır" diyeceğine ihtimal vermemiştim.
Osmanlı Asaş Stadı'nda sahada taktiksel ve oyuncu değişiklikleri konusunda ciddi sıkıntılar vardı. Kasımpaşa maçında başarılı olan çift forvetli, 4-4-2 sistemi dün Karabük karşısında iflas etti.
Açıkça ifade edelim, sorun futbolcuların motivasyonunda değil sistemde.. Ne bu takım 4-4-2'nin hakkını verebiliyor ne de Mustafa- Demba Ba ikilisi ideal şekilde koordine olabiliyor. Orta saha zafiyeti yetmiyormuş gibi hücum hattı sürekli birbirinden rol çalıyor.
Serdar'ın ortası Atiba'nın kafasıyla gelen gol Slaven Biliç'i uyandırmak yerine hücumdaki koordinasyonsuzluğu görmeyi engelledi.

İnadından vazgeçmeli
Sakatlanan Ersan'ın yerine Franco dururken sol stopere yine sağ ayaklı Necip'in alınması tam bir çılgınlık, riskti.
Franco, Necip'in yerine girerse 6 yabancı gerçeği ortaya çıkacaktı ancak burada iki oyuncu değiştirip bir yabancı sahadan çıkarılabilirdi. Necip'in stoperi geçmesi hayati önem taşıyordu.
Biliç'in "STOPER NECİP" aşkı Brugge maçlarında başına iş açmıştı fakat yine hoca bu inadından vazgeçmedi.
Kırmızı kart Necip'e değil; hem Necip'i hem Beşiktaş'ı ateşe atan Biliç'e çıktı. Franco'yu alarak zorunlu yaptığı zorunlu değişiklik bir yana Demba Ba'yı çıkarıp yorgun Mustafa ile devam etmesi de tartışılabilir.
Tek şansı son hamlesi Cenk'in altın kafası. Dün Beşiktaş altın değerinde 3 puan kazandı ama Biliç izleyenlerin gözünde 3 puan kaybetti.
Beşiktaş, Trabzon'dan lider dönmek istiyorsa deplasmanda ideal 4-2-3-1 ile oynamalı.
Takımın dinamosu Olcay'ın yokluğu hissedildi. Çift forvet Trabzon'da fantezi olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor