14 Mayıs 2009 | Perşembe

Fener'in yanlışları

10 gün önceki maça göre takımlar farklı planlar yapmıştı. Beşiktaş doğruları bulmuştu, biraz geriye yaslanıp savunmada boşluk bırakmadan oynadı, rakibini üstüne çekip hızlı hücumlarla vurmayı düşündü, F.Bahçe'nin hücumda etkili olduğu sol tarafa Toraman'ı çekerek önlem almıştı. F.Bahçe ise tam tersi yanlış değişikliklerle başladı. Bir önceki derbinin en etkili oyuncusu Semih'i kenarda bekletip hazır olmayan yumuşak Alex ile oyuna başladı. Volkan'ın hatasıyla öne geçen Beşiktaş, skor avantajına rağmen kontrataktan gol yedi. Beşiktaş kendi savunmasının arkasına atılan toplara sezon başından beri çözüm üretemedi. Önceki maçta çok pozitif oynayan Selçuk-Emre ikilisi iyi değildi. Hızlı hücumda en etkili oyuncu Gökhan Gönül'ün göbekte yer alması da kazanmak için oynaması gereken F.Bahçe'nin handikapıydı.

Tercihler sorgulanacak
İleride yalnız oynayan Güiza oldukça etkiliydi önceleri. Semih girince daha iyi oynar diye düşünürken yanıldık. İlk yarıdaki etkinliğinde değildi. Beşiktaş'ta ise genelde iyi oynayan Holosko'ya bu maçta Bobo da katıldı. Bu ikili Fenerbahçe'yi çok hırpaladı. İyi durumda olan F.Bahçe'nin 10 gün içinde böyle görüntü vermesi şaşırtıcı gelebilir. Sezon başından beri yapılan teknik heyet uygulamalarını düşününce sürpriz de değil. Hazır olmayan Alex'in sahaya çıkması, ilk maçında kötü oynayan Beşiktaş ve zayıf Denizlispor karşısında stoper oynayıp süper buluş diye yazılıp çizilen Gökhan Gönül yanlışlığı, tecrübesiz Volkan Babacan tercihi Fenerbahçe için acı sonu hazırlayan faktörlerdi. Bu maç sonucunun F.Bahçe açısından tek kazancı yapılan bir sürü yalnış tercihin ciddi şekilde sorgulanması için önemli fırsat oluşu. Hakem Bünyamin Gezer üstündeki tişörtten etkilenerek çok duygusal kararlar verdi. Oysa ki tişörtünde sarı renk yoktu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor