24 Mayıs 2010 | Pazartesi

Tebrikler

Tebrikler
Enteresan bir final izledik. Teknik adamlara uygulama açısından önemli dersler veren bir finaldi. Maç öncesinde beraberliğin kendisine yaradığı takım Konyaspor beşli savunma, dört savunma özellikli orta alan oyuncusu ile sahada yer alınca toplam 8-9 savunma özellikli futbolcu ile maça başladı. Bu dönemde hem 1-0 geriye düştü hem de oyun anlamında tamamen Altay'a teslim oldu. Buna karşılık Altay ikinci yarı skorun verdiği avantajı yanlış değerlendirerek ilk yarı Konyaspor'un yaptığı hataya düştü. Musa gibi hücuma çıkışta en etkili oyuncusu yerine iyi işleyen savunmanın arasına bir savunma özellikli oyuncu olan Onur'u aldı. Bunun üzerine maça yine denge geldi. Hatta Altay yarı alanında futbol oynanmaya başlandı. Biraz da şansın yandımıyla (özellikle ilk golde) Konyaspor öne geçti.

Konyaspor hak etti
Yeşil-beyazlılar öne geçtikten sonra Güvenç Kurtar kulübedeki son kozu olan Zafer Biryol'u sahaya sürdü. Ve oyun tekrar dengelendi. Bunun sonucu Altay maçın bitmesine 5 dakika kala maça ortak oldu. Kaleci Soner'in gereksiz yere gördüğü kırmızı kart Altay'a ciddi bir darbe vurdu. Sonuçta Konyaspor Süper Lig'e çıkma hakkını elde etti.
Maçın teknik kanalıyla ilgili çıkarılacak en büyük ders; çok fazla defansif tedbirlerle sahaya çıkmak gol yememe garantisi taşımıyor. Normal oyun anlayışı ile sahada olan takım bu sürelerde çok başarılı oldu. Bunu uygulayan Altay ilk yarıda çok iyiydi. İkinci yarı ise Konyaspor normal oyun düzenine geçtiği için daha etkili göründü.
Her iki takımdan hangisi Süper Lige çıksaydı bunu hak edecekti. Konyaspor'u başta başkan Bahattin Karapınar olmak üzere tüm yönetim kurulu, teknik kadrosu ve futbolcusuyla kutluyorum. Hiçbir destek görmeden Süper Lige çıkma şansını son maça kadar taşıyan Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz ve yönetim kurulu, teknik kadrosu ve futbolcularını, çok sıkıntılı ortamda çalışmalarına rağmen başarılı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.
Onlar da en az Konya kadar tebriği hak ettiler.
Konyaspor'a başarılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor