20 Eylül 2010 | Pazartesi

Guti ve diğerleri..

İki takım arasında sadece üç puan fark olmasına rağmen, kulüplerden bir tanesi teknik heyeti ve futbolcularıyla yerden yere vurulurken, diğer takım için çok olumlu söylemler yapılıyordu.
Bu durum, Fenerbahçe'nin çok etkili olduğu kendi stadına bile korkak ve ürkek çıkmasına neden oldu. Beşiktaş ise çoğu kişinin beklentilerinin aksine hem özgüvenli hem de yere sağlam basan bir takım görüntüsündeydi. Guti'nin önderliğinde oyunu istediği gibi yönlendiren Beşiktaş, Quaresma'nın durgunluğu ve de Nihat'ın maçta olmaması nedeniyle hücumda gerekli etkinliği gösteremiyordu.
26. dakikada ciddi bir kaleci hatasıyla gelen gol Beşiktaş'taki tüm bu olumlu tabloyu değiştirdi.
İlk yarı sonuna kadar Fenerbahçe, Beşiktaş'ın bu şaşkınlığından istifade ederek çok net gol pozisyonları yakaladı. İkinci ve üçüncü golü bulup maçı kopartması işten bile değildi Fenerbahçe'nin.
İkinci yarı ise Beşiktaş tekrar ilk yarıdaki görüntüsüne kavuştu. Üstelik Quaresmafaktörü de devreye girmişti.

Çakır genelde başarılıydı
Böylece Beşiktaş her geçen dakika oyunda etkinliğini artırmaya başladı. Schuster'in maçta tek inisiyatif kullanarak yapmış olduğu Aurelio-
Bobo
değişikliği Beşiktaş'ı her an gol atacak pozisyona getirdi. Ve Guti-Bobo işbirliği ile Beşiktaş hiç hak etmediği bir yenilgiden kurtulmuş oldu.
Fenerbahçe son üç yılını taraftarını mutlu edemeyen bir futbol anlayışıyla ve şampiyon olamadan geçirdi. Aykut Kocaman'ın elinde iyi kadro var belki ama son üç yılın getirdiği olumsuzluk bir anda değişecek gibi değil.
Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman ısrarını mantıklı ve doğru buluyorum. Gelecek günler Fenerbahçe'nin gelişebileceğinin sinyallerini vermekte. Özellikle transferdeki isabetli seçimler, genç oyuncuların takıma kazandırılma çabası, Fenerbahçe'yi bu yarışta tutacaktır.
Son sözü de Guti'ye açmak gerekiyor diye düşünüyorum; Sahada oynadığı futbol, sergilediği tavır ve kalitesiyle çok fazlaydı dün akşam.
Hakem Cüneyt Çakır futbolcularla girdiği diyologlarda çok pasif ve yetersiz görüntü vermesine rağmen çok zor bir maçı iyi yönetti.
İşi zorlaştırmak isteyen bazı futbolculara gereksiz tolerans gösterdi. Genelde başarılıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor