07 Nisan 2011 | Perşembe

Q7 ve Rüştü harika ikna edecek

Birbirine benzeyen iki takımın maçıydı. Ülke futbolu şartlarına göre kadro kaliteleri itibarıyla şampiyonluğa oynaması gereken ama bu hedeften uzak kalmış takımlar. BJK, sezon boyunca yaşadığı teknik adamsızlık sorununu Tayfur Havutçu'nun dengeli ve hırslı yapısıyla gidermeye çalışırken, taraftar desteğinden yoksundu. Ernst ve Necip'le oluşturulan orta alan, Guti'nin düşen performansı nedeniyle istenen verimi sağlamıyor. Futbolculuk özelliklerinin birçoğunu kaybetmiş Aurelio'nun savunmada oynaması zorunluluk gibi görünse de çok yanlıştı. Rüştü'nün başarılı kurtarışları ve şansının yardımıyla 60 dakıkalık bölümü gol yemeden atlattı. Özellikle Quaresma ile zaman zaman karşılık vermeye çalışsa da çok etkili değildi. Gaziantep'ten gol beklenirken usta işi bir frikik golü geldi. Gol, Beşiktaş'a etkili kontra atak imkanı sunarken, Gaziantep takımını sinirlendirdi. Gaziantepspor etkili futbolunu bırakıp, sert faullere yöneldi.

G.Antep'in disiplini kötü
Koşmayan Guti
'yi çıkarıp, koşmayan Fernandes'i oyuna alan Beşiktaş, ikinci gol için yüklenmeye başladı. Ve yine bir ölü toptan Almeida'nın kafası ile golü buldu. Sıradan forvet Bobo'nun kendisiyle kıyaslanmasına hatta daha iyi olarak nitelendirilmesine tokat gibi cevap verdi Almeida. Oyunun kalan bölümü Beşiktaş'ın istediği şekle girdi. Geniş alanlar bulan Beşiktaş, Simao ve Quaresma ile çok etkili olmaya başladı. Tur vizesi garantisi üçüncü gol Simao'yla geldi. Sonuç olarak Beşiktaş Tayfur Havutçu ile daha bir takıma benzemiş. Kısa zamanda çok büyük değişiklikler beklemek doğru değil. Quaresma ve Rüştü harika bir maç oynayıp turu Beşiktaş'a getirdiler. Gaziantep, maçın büyük bölümünde iyi oynamasına rağmen farklı kaybetti. Oyun disiplinleri çok kötü. Çok kaliteli oyunculara rağmen ligin vasat takımı olmaları mantalite sorunu yaşamalarından kaynaklanıyor olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor