12 Aralık 2009 | Cumartesi

Kongre analizi

Beşiktaş'ın kongrelerini önceden tahmin eden birçok gazeteci ağabeyimiz, üstadımız var. Bu kongre öncesinde kendi sütunlarında kimsenin bir şey yazdığı yok. Onlar da sayın Demirören gibi bekliyor... Neyi bekliyorlar? Saha sonuçlarını! Saha sonuçları kötüye gidince, başlayacaklar "Beşiktaş kötü yönetiliyor" laflarına. Evet, Beşiktaş kötü yönetiliyor, bunu zaten herkes biliyor. Yeni umut Tabata'yı, Delgado'nun iyileştiği şu dönemlerde kiralık listesine koyarsanız; sonuç aleyhinize olur. Bir de sahadaki teknik adamın sizin aldığınız oyuncuya sahip çıkmasını bekleyemezsiniz. Ortada böyle bir resim var. Yönetimin yaptığı transferi teknik adamın sürekli oynatmasını beklemek belki doğru olabilir, ancak teknik direktörünüz Mustafa Denizli ise olmaz. Neyse, kongre rüzgârlarına devam edelim... Geçen hafta boyunca birçok telefon aldım. Kongre üyelerinden yaklaşık 30 kişiyle konuştum. Bunların hepsi de, yeni dönemde Beşiktaş yönetiminde olacağını söylüyordu. Hatta bir tanesi de bana kızdı:

Yaşasın, yönetici oluyorum
- Neden tebrik etmek için aramıyorsun?
- ..........?
- Yeni dönemde Yıldırım başkanın listesinde olacağım.
- İyi de bana bunu söyleyen otuzuncu kişisin!
Sayın başkan genel kuruldan önce tüzük tadil kongresi yapıp, yönetim kurulu üye sayısını herhalde 100'e çıkarmanın planını yapıyor olsa gerek. İşin şakası bir yana, gerçekten sayın Aksu'nun işi bu seçimde kolay. Esas zor olan, sayın Demirören'in listesini oluşturmaya çalışması. Birçok insan, listeye girmek için torpil arıyor ve buluyor. Bununla birlikte sayın Demirören'in kimseye 'hayır' diyememesi listenin kabaracağını gösteriyor. Bu arada bazılarına göre rengimi belli edecek birkaç söz yazmaktan da çekinmiyorum. Başkan adayı Murat Aksu'nun listesine aldığı son isim gerçekten çok önemli. Tüm dünyanın en büyük şirketlerinden Microsoft'un , Türkiye'deki kurucu başkanı Emre Berkin... Vay vay vay, gerçekten çok önemli başarı. Beşiktaş'ın istediği yönetim kurulu profili bu. Ne kadar başkan olursanız olun böyle isimleri yok sayamazsınız. Kendiniz kadar iyi yöneticileri listenize alırsanız, kulübü kendi başınıza yönetemezsiniz. Bu isimlerin egoları çok yüksektir. Onlarsız kulübü yönetmenize yine onlar izin vermez. Kaldı ki öyle yönetecek olsanız, sayın Berkin gibi isimleri listenize almazsınız. Kimilerine göre rengimi belli etmiş oldum ama önemli değil, benim rengimi bilen zaten biliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor