18 Ocak 2010 | Pazartesi

Bertaraf olmak

Anlaşılmamak üzerine yazacağım bugün. Hayata dair o kadar çok anlamadığım şey var ki. Mutlaka sizlerinden içinden çıkamadığınız, boşa koysanız dolmayan birçok olay vardır... Beşiktaş'ın saha içindeki ve saha dışındaki performansına baktığımda benzer bir tablo görüyor ve anlamıyorum. Kaybedilen Türkiye Kupası sonrası Mustafa hocanın futbolcularını ateşe atmasına da anlam vermek mümkün değil. Neymiş, "Hataları bertaraf etmezsek, birilerini bertaraf etmek zorunda kalırmış..." Hocam, taraf olmaz isen bertaraf olursun! Tarafını seç. Sana geçen sezon iki kupa kazandıran oyuncularının yanında mı olacaksın, yoksa Çeşme'deki arkadaşlarının mı? Bunlar Mustafa hocanın söylemlerine yapılmış bir eleştiri. Gelelim saha içine. Oradakiler için Cenk Atılgan'ın bana sayfada daha geniş bir yer vermesi lazım. Hatta birlikte bir ek gazete bile çıkartabiliriz. Çünkü sonu olmayan bir dehlize giriyoruz şimdi. Mustafa Denizli'nin göreve başladığı ilk günlerden itibaren, takım içinde 7 veya 8 oyuncunun yerinin garanti olduğunu biliyoruz. Diğer 3-4 kişinin kimler olduğunu bilmiyoruz. Ama sadece bilmeyen biz değiliz. Oyuncular ve kendisi de bilmiyor bence. Daha doğrusu kimi oynatması gerektiği konusunda gerekli desteği alamıyor.

Kader adamı Tabata
Kimsenin bilmediği bir sistemde oynayan futbolcular (bahsettiğim oyuncular geride kalan belirsiz 3-4 kişi) gelecek hafta oynayıp oynamayacağı da bilmediği için, kazandıktan sonra bile kafalarında soru işaretleri ile antrenmana çıkıyor. Belirsiz kadronun parçaları olanların güzel performans sergilese bile bir sonraki hafta kadroya alınmadığına da defalarca tanık olduk. Kadro istikrarsızlığı Beşiktaş'ı buralara getirdi, sona doğru da götürecek. Şimdi ikinci sorun da dün Arjantin'den döndü. "Haftaya sahada olurum" diyen Delgado, zaten yoğunlaşma sıkıntısı yaşayan Mustafa hocanın bir diğer sorunu olacak. Denizli'ye kalsa, gönderin Tabata'yı bitsin... Ancak seçim ortamında böyle bir karar vermek çok zor olur. Yıldırım Demirören'in nerede ise seçim yatırımı olarak gördüğü ancak elinde patlayan bir bomba olan Tabata, daha ne kadar insanın kaderini belirleyecek göreceğiz. Burnuma 'kötü kokular' geliyor. İlerleyen haftalarda bu kokuların nedenlerini de yazacağım ama şimdi ne yeri ne de zamanı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor