21 Ocak 2010 | Perşembe

Liste analizi

Geri dönüşü olmayan bir yola çıktık. Listeler, Divan Kurulu Başkanı'na verildi. "Beşiktaş'ın içine siyaset girdi" diye veryansın eden başkan Yıldırım Demirören'in liste teslimi sırasında yaptığı gizlilik tercihi kendisine nelere mal olacak göreceğiz. Ancak bu gizlilik, akıllara birçok soru getiriyor. Demirören neden listesinin açıklanmasını engelledi?.. 1-Seçim gününün, çoğunluğun sağlanamaması halinde bir sonraki haftaya ertelenmesini beklemek için olabilir. 2-Listesini tam anlamıyla istediği isimlerden oluşturamamış olabilir. 3-Söz verdiği isimlerin sayısını karıştırmış ve listesi yaklaşık 1200 kişiye ulaşmış olabilir. Başkanlık koltuğunda oturan Demirören'in, bu kadar ince hesaplar peşinde olmasını kendisine yakıştıramadım. Benim tanıdığım Demirören aslanlar gibi çıkar, diğer adaydan saatler önce listesini teslim eder ve kenara çekilirdi.

Mali Genel Kurul belirler
Eğer listesini istediği isimlerden oluşturamadı ise neden bu kadar geç kaldı? Benim sizlere bu sütunlardan anlatmak istediğim de bunlar oldu. Beşiktaş başkanı, siyasi manevraların dışında hareket eder. Ya da siyaset yapacaksa bunu kapalı kapılar ardında yapar. Son maddeyi ise zaten gergin olan ortamı biraz yumuşatmak için yazdım. Bu maddenin sorumlusu kesinlikle Demirören değildir. Onun adını kullanarak beni arayıp listeye girdiğini söyleyenlerdir. Gelelim Aksu'nun listesine. Aksu'nun listesindeki tüm isimlerin Beşiktaş'ın içindeki olmasa bile, siyaset ve iş dünyasındaki güçlerini biliyorum. Ancak unutulmamalı ki seçimi listeler kazandırmıyor. Vaatler ve iştah kazandırıyor. Hayırlı olsun, seçim bitti! Bence bu seçim bitmiştir. Neden mi? Çünkü Demirören'in çevresindekilere verdiği sözler, listenin açıklanmasının ardından karşılığını bulamayacak ve sonrasında söz alanlar tepki olarak Aksu'dan yana tavır koyacak. Ayrıca son tespitim, Beşiktaş'ta seçimi bir gün önce yapılacak Mali Genel Kurul belirler. Mali Genel Kurul'da hangi adayın adayı Divan başkanlığına getirilirse o isim seçimi de kazanır. İki ismin de, etrafındaki "düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı" kişilerden uzaklaşması dileği ile...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor