30 Ocak 2010 | Cumartesi

Gölgelerin gücü

Beşiktaş ligin en önemli maçına kongre gölgesinde çıktı. Dolayısıyla bende bugünkü yazımı daha çok kongre gerçeklerine ayıracağım ama önce maça ilişkin yorum yapmak lazım. Denizli, Tabata seçimi ile bence en çok başkan Demirören'i sıkıntıya soktu. Nerede ise seçim propagandası haline gelen milyonluk oyuncunun, iki seçim karargahında da dikkatle izlendiğini biliyorum. Penaltıdan da olsa Kara Kartal'ın kazanarak ikinci yarıya başlaması çok önemliydi. İyi veya kötü fark etmezdi. Bu arada Beşiktaş maçlarının reytingi düşmüş. Nereden mi anlıyorum, bizim Kabataşlı Zafer'in yeri, yine sineklerle güzelleşmişti... Gelelim seçim kulislerine... Beşiktaşlı olan da konuştu, olmayan da. Beşiktaş'ı bilen de yorum yaptı, sadece bu kongrede siyah-beyazlı camiaya yaklaşan da. Fallar da bakıldı, fazlasıyla yorumlar da yapıldı. Şimdi konuşma sırası delegelerde. Kongre süreci boyunca birçok yemeğe ve kulis çalışmasına tanıklık ettim.

Bilene büyük ikramiye!
Özellikle başkan Demirören'in son yemeği. Çektiğim fotoğraf müthiş flu. Özellikle Metin Keçeli ağabeyin tercihini kendi gözlerimle görünce anladım ki, bu seçimi kimse tahmin edemez. Ortaya çıkan tek gerçek var; sayın Demirören'in listesi seçim için, sayın Aksu'nun listesi ise gelecek için hazırlanmış. Bu demek değil ki Demirören'in listesinde iş yapacak isimler yok. Tam tersine Metin Keçeli, Erdoğan Toprak, Mete Düren, Sinan Vardar, Emin Önal gibi isimlerin mutlaka katkıları olacaktır. Bir sözüm de Bülent Deriş'e olacak. İki ay önce sayın Deriş'in listede olmayacağını yazdığımda en büyük tepkiyi kendisinden almıştım. Beni yalan yazmakla suçlamıştı. Listelerde sayın Deriş'in ismini göremedim, gören var mı? Hilton'daki yemekte kendisine yakın bir ismin "Gökhan, Aksu'nun adamı; ona bilerek yazdırdılar" dediğini duydum, yazık! Listelere giremedikten sonra üyelere mesaj atarak, tarafını bildirdiği öne sürülen sayın Deriş, ben kimsenin adamı olmadım. Yapamazlar, güçleri yetmez! Başkaları gibi sonradan girmedim gazeteciliğe. 15 yıl, arkamdaki güç ve bu işi bana öğretenlerin ağırlığı, birilerini yaralar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor