04 Şubat 2010 | Perşembe

Çatlak ses

Kongre geride kaldı. Beşiktaş'ın sahipleri yanıtı verdi. Sandıklar, "Yıldırım Demirören ve ekibi" dedi! Bitti... Kongrenin sayın Demirören için zor geçtiğini düşünmüyorum diğerleri gibi. Esas işi şimdi başlıyor. Beşiktaş televizyonunun ve Sportif Ürünler A.Ş.'nin başına getirilen isimler için camia ve yönetim içinde çatlak sesler çıkmaya başladı bile. Kaldı ki, mali ve idari kongrede ortaya sunduğu tablo ile tüm kongre üyelerinin, mali yapıyı öğrenebilmesini sağlayan Soğancıoğlu'nun, Fahrettin Curoğlu ile birlikte nasıl bir performans sergileyeceklerini merakla bekliyorum. Yeri gelmişken sayın Soğancıoğlu'na teşekkür etmek gerekiyor. Tabloları için "muhasebe taktikleri ile dolu" diyebilirsiniz, ben anlamam. Ben bu zamana kadarki çizelgelerden çoğu zaman bir şey anlamadım, ben onu bilirim! Ama Sayın Soğancıoğlu'nun son tabloları çok açıklayıcıydı. Gelelim ikinci başkan Metin Keçeli'ye. Süleyman Seba döneminden çok iyi bilirim Metin ağabeyi. Levent Tenis Kulübü'nde Alpay Özalan ile kameraların önünde yaptığı transfer görüşmesini hatırlıyorum da... Sayın Yıldırım Demirören'in işi zor. Listesinde yer alan Metin Keçeli'ye haber vermeden kulüp adına transfer yapamayacak, tüm kulüp içi hareketlilikten bilgi verecek. Olmaz ise ciddi bir tepki ile karşılaşabilir.

Demokratik neden!

Kaldı ki sayın Keçeli, Süleyman Seba döneminde bile Onursal Başkan ile kora kor tartışan bir isim olmuştu. Yani Sayın Seba'ya karşılık veren ender yöneticilerden biridir kendisi. Bu satırları yazarken aklıma kongre kulislerinde konuşulan bir konu geldi. "Süleyman ağabey seçime 18yönetici ile girer ama 3 yönetici ile kulübü yönetir" dedi camianın önde gelen isimlerinden biri. Geçmiş dönemlerde sayın Demirören'in de böyle bir tercih içinde olduğunu gördük. Bu yönetim içinden hangi üç ismi seçecek, göreceğiz... Bu arada, seçim sürecinde adayların birbirleri için yaptıkları seçkin propaganda konuşmaları, seçim günü ortaya koydukları karşılıklı siyahbeyaz tezahüratın yanı sıra; Beşiktaş'ın neden büyük bir kulüp olduğunu soranlara bir yanıt da Divan Başkanı Yalçın Karadeniz'den geldi. Mazbata töreninde açık yüreklilikle ama nedendir bilinmez, "Ben sayın Demirören'e oy vermedim" açıklamasını yaptı. İşte Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan en önemli demokratik neden!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor