21 Şubat 2010 | Pazar

Favori Beşiktaş

Beşiktaş için şahlanma fırsatı Galatasaray derbisi. Hem kadrodaki futbolcular, hem de bence kariyerinin sonlarına gelen teknik direktör Mustafa Denizli bu fırsatı iyi kullanmalı. Kadro yapısına baktığımda Beşiktaş'ı, Galatasaray'ın çok çok önünde görüyorum. Buna bir de saha içindeki anlaşmayı eklediğimde kesin favorim Kara Kartal. Ancak ne var ki sistem ve son haftalardaki kötü sonuçların takım içindeki baskısı Beşiktaş'ın en korkulu rüyası. Avantajı ise takım içindeki taraftar desteğini arkasına alacak futbolcular. Derbiler öncesinde teknik direktörlerin kadro tercihleri de, hele ki sizin takımınızda derbilere yaptığı kadro sürprizleri ile damgasını vuran bir teknik direktör varsa, belirleyici bir özellik olur. Beşiktaş'ın kaybetmesi halinde yarışta havlu atacağı bir maç olması nedeniyle tek dileğim Mustafa Denizli'nin kadroda en fazla bir sürpriz yapması. Gelelim Beşiktaş'ın bence sahaya çıkacak muhtemel kadrosuna. Kalede Rüştü (yoklukta olmaz ise olmaz), savunmada İbrahim Toraman (tartışılmaz), Ferrari (nihayet), Sivok (Ferrari ile kendisine gelecektir) ve İbrahim Üzülmez (tez konusu performans).

Kara trene dikkat

Savumanın önünde Ernst (geçmişini mumla arıyoruz), Fink (Türkiye'de rakibi yok). Orta sahanın solunda İsmail Köybaşı (gelecek kokuyor), ortada Tabata (kocaman bir soru işareti) ve sağ kanatta Nihat (patlamak için bu maçı bekliyor). Derbi maçta en belirleyici bölge bence forvet hattı olacak ve ne yazık ki bu bölgede formsuz Nobre'si, Nihat'ı ve zaman zaman devreye giren Bobo'su ile Beşiktaş bir adım geride. Galatasaray'ın kadrosundaki eksikliklere kimse avantaj gözü ile bakmasın. Karşınızda Calderon cehenneminden beraberlik çıkartmış formda ve moralli bir Galatasaray var. Özellikle İbrahim ve İsmail'i çok zorlayacak Keita, dikkat edilmesi gereken bir isim. Umarım İsmail hücum gücü kadar savunmasına da destek olur ve kara treni durdurmayı başarabilir. Maçın hakemi için Merkez Hakem Komitesine söylenecek tek şey var: Fırat Aydınus, Türkiye'de bu maçı kaldıracak en önemli isimlerden biriydi. Umarım maç berabere bitmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor