25 Mart 2010 | Perşembe

Fırsatlar ülkesi

Bir insan neden Beşiktaşlı olur biliyor musunuz? Dünkü gazetelerin Beşiktaş sayfalarını açın bakın. Bir de Fenerbahçe sayfalarına bakın. İkisini yan yana koyduğunuzda aradaki farkı görebilirsiniz. Bir yanda Galatasaray ve Türk futbolunun büyük kaybı Özhan Canaydın için yapılan saygı duruşunu, diğer yanda ise ezeli rekabetin kayıp ne olursa olsun, acı ne olursa olsun, üzüntü ne olursa olsun devam ettiğini göreceksiniz. Beşiktaş teknik heyeti ve futbolcularının antrenman öncesi bir dakikalık saygı duruşu yapması ile "neşeli antrenman" başlıklarıyla şakalaşan Fenerbahçeli oyuncuların fotoğraflarını göreceksiniz. Fenerbahçe ve Galatasaray için inanılmaz br fırsat var şimdi. Bazı kayıplar yeni fırsatlar doğurur. Özhan Canaydın'ın ölümünün bir fırsat olarak değerlendirilmesi değil amacım. Hafta sonu oynanacak derbi maça Fenerbahçeli ve Galatasaraylı futbolcuların kollarında siyah bantlarla el ele çıkmaları. Bu fırsat kaçmaz. Cenazede nasıl yan yana omuz omuza saf tutulduysa aynı şekilde sahaya da çıkılabilir. Fırsat günlerinin içerisindeyiz. Yukarıdaki kadar olmasa da birbiri ile gergin yıllar yaşayan Bursaspor ve Beşiktaş'ın da önemli bir fırsat var önlerinde.

Denizli taktik değiştirdi

Timsahların başkanı İbrahim Yazıcı "Sezonun son maçında Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı kalmaz ve ipi göğüslememiz için mutlak galibiyete ihtiyacımız olursa tribünleri Beşiktaş taraftarına da açacağım" demişti. Şartlar onu gösteriyor ki Bursaspor şampiyonluğu son haftaya bırakmayacak. Bu fırsatı, daveti değerlendirmek Beşiktaş yönetiminin elinde. Daha ne duruyorsunuz... Mustafa hocanın futbolcularıyla sezon öncesi ve ortasında yaptığı toplantılarda "Biz şampiyonuz. Bu sene şampiyonluğun en ciddi adayı biziz" mealinde sözleri olmuştu. Ancak Kasımpaşa beraberliği sonrası tecrübeli teknik adamın Ümraniye'de ağız değiştirdiğini duydum. Denizli'nin bu kez oyuncularına "Daha yarıştan kopmadık. Önümüzde önemli fırsatlar var, bunları değerlendirirsek ipi göğüsleyebiliriz" şeklinde konuşması bende şaşkınlık yarattı. Saha içerisinde etkisiz futbol, Ümraniye'de çelişkili açıklamalar... Bu sorunlara bir de Tabata'nın sakatlanmış olması da eklenince en çok başkan Yıldırım Demirören'e üzülmeye başladım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor