18 Mayıs 2010 | Salı

Ders niteliğinde

Bir sezon böyle geçti. İyisi ile kötüsü ile lig Beşiktaş için dördüncülükle tamamlandı.
Geçen sezonu çifte kupa ile kapatan takım UEFA Avrupa Ligi için iki ön eleme ve bir de play-off maçı yapacak.
Beşiktaş'ın sezon değerlendirmesini yapmadan önce, Bursaspor'a ilişkin birkaç cümle yazacağım. Sezon sonuna kadar gösterilen performanslara bakıldığında bir ve tek gerçek var ortada; o da Timsahlar'ın analarının ak sütü kadar şampiyonluğu hak ettiği gerçeği.
Bir başka gerçek ise bazılarının düşündüğü gibi, basın toplantıları ve/veya maç sonlarında MHKve TFF'yi hedef göstererek suçu futbolcularla teknik heyetin üstünden almakla da olmuyormuş. Sessiz sedasız derinden futbol oynayarak şampiyonluğu kazanan Ertuğrul Sağlam ve ekibine kocaman tebrikler. Türk futbol tarihinin böyle bir temiz sayfaya ihtiyacı vardı.
Gelelim Beşiktaş'a... Kendi kaderini değilse bile ligin kaderini belirleyen bir takım olmakla taraftarlarının üstündeki gerginliği biraz olsun aldı siyah-beyazlılar. İki kupanın rehavetinin böyle bir sonuç çıkartacağı istatistiksel bir gerçek. Mustafa hocanın ikinci sezonları hep hüsranla sonuçlanmıştır. Ancak tarih bize bir ilki gösterecek bizlere.

BÜYÜK HANDİKAP
Sayın Denizli bakalım üçüncü sezonunda aynı takım ile neler yaşayacak ve yaşatacak.
Üç büyüklerde üç sezon üst üste ilk kez görev yapacak olan Denizli'nin performansı tünelin ucundaki bir ışık gibi.
Bu sezonu skandal hatalar ve hayal kırıklıkları ile geçiren Fenerbahçe ve benzer olmasa da Fenerbahçe'ye yakın bir hüsranla kapatan Galatasaray'ın yeni sezon öncesi yaşaması muhtemel sıkıntıları düşündüğümde, Beşiktaş yönetiminin yapacağı bir veya iki transfer ile gelecek sezonun altyapısını oluşturabileceğini düşünüyorum. Ancak ne var ki dördüncülük nedeniyle erken form tutmak çok büyük bir handikap.
Benzer sorunu Galatasaray bu sezon yaşadı.
Ancak Beşiktaş'ın futbola aç Delgado'su, takımla yeni sezon çalışmalarına katılacak Tabata'sı, Nihat'ı var. Tüm bu oyuncular takıma yeni sezonda çok daha fazla katkı yapacak.
2'nin uğursuzluğu 3'ün şansı derken, milli takım aday kadrosuna uzun bir aradan sonra dahil edilen Toraman'ı hatırladığı için Hiddink'i kutlarım. Demek ki diyet bitti!
Oğuz Çetin'in, Honduras maçı kadrosuna Toraman'ı almamasını "Fatih hoca yanlış anlar" şeklinde yorumlayan biri olarak, gelecek yıllarda milli takım savunmasının Beşiktaş'tan oluşacağına inancım tam.
Köybaşı, Toraman ve Rıdvan. Orta sahada Necip...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor