14 Haziran 2010 | Pazartesi

Büyük iş

Beşiktaş yönetimini tebrik etmenin gerekliliğini ne zaman anlayacağız bilemiyorum. Dünyaca ünlü teknik adamlarla, birkaç gün içinde masaya oturmak, anlaşma zemini hazırlamak sanki çok kolay iş gibi, meyve veren ağacın taşlandığını izliyoruz. İşte size Beşiktaş başkanı ve yöneticiler Serdal Adalı ile Cengiz Zülfükaroğlu'nun yaşadıklarının minik bir özeti. Pellegrini: 100 milyon euro'luk transfer bütçesi talep etti ve "Böyle bir bütçeniz yok ise masaya oturmanın bir manası yok" dedi. Magath: Yıllık 4 milyon euro ile birlikte tüm transferlerin yapılacağı futbol şubesinin tek yetkilisi olmak istedi. Ramos: Yıllık 4.5 milyon euro ve 50 milyon euro'luk transfer bütçesi istedi. Bunların yanında ise masaya şartsız oturan, tüm dünyayı yakan ekonomik kriz içersinde kendi ödemesi, hatta futbolcuları ödemelerinin dahil aksaması halinde, bu sorunu takım içinde çözebileceğini açıkça söyleyen biri. Siz olsanız kimi tercih ederdiniz? Bırakın artık Denizli olayının arkasını. Şimdi önemli olan, yeni hocanın takıma nasıl katkı yapacağı... İspanyolca, Almanca ve İngilizce bilen bir teknik direktörün, soyunma odasında futbolcuları ile direk temasa geçmesinin katkısını önümüzdeki sezon net şekilde göreceğiz.

Sizce hangisi?

Gelelim Q7 transferine. Portekizli yıldızı Beşiktaş'a kazandırmak çok önemli, kabul ediyorum. Bugünden itibaren Quaresma formalarını Kartal Yuvası vitrinlerinde görmemiz gerekiyor. Q7 Türkiye'ye gelene kadar bonservis bedelinin yarısı forma satışlarından çıkmalı. Beşiktaşlılar, haydi ayaklanma zamanı. Size en yakın Kartal Yuvası'na gidin ve takımınızın yeni yıldızının formasını alın. Zaman destek zamanı. Ekonomik bunalımdan çıkmak için destek olma zamanı. Neden mi? İşte size sebebi: 7.3 milyon euro bonservis bedeli. Üç yıla yayılmış olarak. Ancak Şampiyonlar Ligi'ne kalınması halinde İtalyan kulübü İnter'e 2.5 milyon euro daha ödenecek. Yani 10 milyon euro bonservis bedeli. Kendisi de yıllık 3.5 milyon euro alacak. Toplam 20.5 milyon euro'luk bir maliyet söz konusu. Bunları okurken gözlerinizin biraz daha büyük açıldığı seziyorum. Ancak ne var ki 100 milyon euro borç mu yoksa UEFA veya Şampiyonlar Ligi Kupası mı? Ne dersiniz? Bence cevap belli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor