31 Mart 2012 | Cumartesi

Carvalhal'in bavulu hazır

Beşiktaş'ın Ümraniye Tesisleri'ne girdiğimde teknik direktör Carvalhal beni her zaman olduğu gibi güleç yüzüyle karşıladı.
Öncelikli olarak Portekizli hocanın çok alçak gönüllü bir insan olduğunu söyleyebilirim sizlere. İyi, güzel ve en önemlisi dürüst.
Hayatta tek bir amacı var Carvalhal'in, mutlu olmak! "Gelecek ile ilgili hiç bir planım yok" diyor ve beni etkiliyor. Çünkü gözlerinin içinde dürüstlük var.

HARİKA AMA NAFİLE!
Ancak ne var ki ülkemizde alçakgönüllü olmanın bir karşılığı olmadığı da gerçek. Bunu da biliyor Carlos... Tribünlere oynamak konusunda da, eline kimse su dökemez. Sezon sonunda Beşiktaş'ta kalır mı kalmaz mı bilmem ama bir şey biliyorum ki o da Carvalhal'in gelecek sezonlarda Türkiye'den asla ayrılmayacağı.
Carlos yeni sezonda mutlaka bir Türk takımını çalıştırır. Ama bu hangi takım olur onu bilemem!
Röportaj sırasında ve sonrasında bendeki izlenim, Carlos'un veda etmeye hazır olduğu yönündeydi.
Daha doğrusu, kaderini biliyor olması. Bu zamana kadar ne başkanla, ne de bir yöneticiyle konuşmamış birisi; o üzgün yüz ifadesi ile biraz da buruk olarak, "Geçen sezondan daha fazla puan kazandık. Yaptığımız işler güzel değil, harika" diyor ama nafile be hocam!

SONUNU BİLİYOR
Ayrıca takım içindeki Portekizlilerden en çok kim rahatsız derseniz, kesinlikle Carvalhal.
Çünkü onların saygısı bir türlü kazanamadı. Ne Almeida ne Quaresma ne de Simao...
Fernandes hariç. Ondan övgüyle söz ediyor. Performansını örnek gösteriyor. "Her canlı bir gün ölümü tadacaktır" yazısı beni her zaman etkilemiştir. Bu durum için belki ağır bir benzetme olabilir ama hocanın bu sözleri sarf ettiğindeki yüz ifadesi de bana aynı şeyi hissettirdi. "Yaşamını sadece mutlu olmak ve mutlu etmek üzerine kurulmuş, akademik bir kariyer daha geçti Beşiktaş'tan diyeceğiz" gibi geliyor bana... Yani Carvalhal, sonunu bilerek yaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor