24 Şubat 2013 | Pazar

Şampiyonluk?

Beşiktaş dün gece kazanmayı istemedi. Maçın ilk yarısında savunmadan sürekli uzun toplarla çıkmaya çalışması; siyah-beyazlı takımı deplasmana gelen bir Anadolu takımından farksız kıldı.
Sakatlıklar nedeniyle kadro tercihi konusu eleştiriye kapalı olunabilir ama saha içindeki anlayışın karşısındayım. Niang'ın tek forvet oynatılmasına tamam ama Holosko neden çizgiye atılır ki? Holosko'nun Niang'ın yanına her geldiğinde Sivas savunmasının sıkıntıya girdiğini görmezden gelmek, olmadı. İlk 45'de Beşiktaş'ın bir pozisyonu var, o da rakibin pas hatasından.

İki penaltı vermedi
Hata demişken maça damgasını vuran, Sivasspor'un iki penaltısını vermeyen Çağatay Şahan'ı es geçmemek lazım.
Bir hakem maçın skoruna ancak bu kadar etki yapar. Daha fazlası olmadı, olamaz da. Ama Uğur'un Veli'yi neredeyse öldürmeye teşebbüs etmesine çıkarttığı kırmızı doğruydu.
Ama kenar yönetim, rakibin 10 kişi kalmasını iyi değerlendiremedi.
Veli'nin pozisyon sonrası sakatlanması zorunlu değişikliği getirdi ama Aybaba'nın, tercihi rakibin üstüne gitmek yerine kontrolü elinde tutmak oldu.
Mehmet Akgün değişikliği Muhammed veya Sinan girseydi o zaman daha yerinde olurdu.
Üç puanı getiren, 10 kişi kalan Sivasspor oldu. Bir anlık hata ile siyah-beyazlı takım golü buldu. Maç 11-11 devam etseydi sonuç böyle olmazdı. Ama kazanan haklıdır değil mi? Maç sonunda, 10 kişi kalmış Sivas'ı, 10 kişi kaldıktan sonra bulduğu golle yenmenin sevinci, sanki şampiyon olmuşcasınaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor