14 Eylül 2015 | Pazartesi

İşte takım

Maç öncesinde kadrolar açıklandığı zaman Q7 ve Tosun'un yedek olmasına şaşıranlara şaşırdım. Sonuçta Q7 milli takımdan iyi dönmüş olabilir ama hakkaniyeti ülke geneline yayılmış olan Şenol Güneş, Trabzonspor maçında yaptığını unutmamalıydı.
Cenk konusunda da haklıydı. Sezona onunla ve iyi başlamıştı. Ancak sessiz kaldığı ilk hafta yedek kulübesine çekilmesi için Gomez gibi bir sebebi vardı. Bir hafta sessiz kalır, topu ağlara gönderemezsen, hop kement gelir. İşte bu sebep maçın ilk çeyreğinode sahneye çıktı ve neden "Süper Mario" olduğunu gösterdi.
Daha tam hazır değilken bunu yapan tam hazır olduğunda neler yapmaz?

Top böyle oynanır

Kazanmayı istemek önemli. Eğer Beşiktaş gibi bir takımsanız kazanmayı istediğinizi rakibe hissettirdiğinizde zaten 1-0 öne geçiyorsunuz. Dün de siyah beyazlılar öyle yaptı. Tabir yerinde olursa, topu ısıran, rakibe sahanın her yerinde basan takımdı.
Gol dışında ilk yarı boyunca en az 5 gol pozisyonuna girdi Beşiktaş. İştahı kabarık olunca insanın yemek seçmez ya, o misal. Hücum anlamında yapması gereken her şeyi yaptı Beşiktaş. Savunmaya da fazla iş düşmedi.
Özellikle içerde oynadığınızda takımın boyunu kısaltır ve savunmayı orta saha çizgisine çekerseniz, rakibe atak yapacak fırsat kalmaz. Hem hücum hem de savunma anlamında iyi işler yaptı siyah beyazlılar.
İkinci yarıda Oğuzhan-Necip değişikliğe uyum sağlamak zaman aldı Beşiktaş adına. Konuk takım bu boşluğu iyi değerlendiremeyince, yine sazı eline alan siyah beyazlılar oldu.
Necip her ne kadar pas hatası yapmış olsa da, 3000. golü atmak için tüm hücum oyuncuları topu birbirine bırakmak istese de iyi oynayan ve haftayı 3 puanla kapatan Beşiktaş'a alkış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor