17 Ekim 2015 | Cumartesi

Lidere selam

Lige, Eskişehir deplasmanında golcüsü Mario Gomez'in attığı 2 gol ile kazandığı 3 puanla ara vermişti Beşiktaş. 7 maçta 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve liderlik koltuğu.
Bakmayın Şenol hocanın "Aslında çok iyi değiliz" demesine. Beklentiyi düşürmek için yapılan açıklamalar bunlar.
Haklı.. Beklentiyi yükseltirsen hüsranı da çöküşü de büyük olur. (Bkz Fenerbahçe.) Rakipleri kıskandıran kadro yapısı ile bu ligin üstünde bir futbol oynuyor Beşiktaş. Bunu yeni söylemiyorum.
Böyle devam ederse, ki bence devam etmesi zor ama devamı gelirse Kara Kartal sezonun bitmesine çok hafta kala şampiyonluk ipini göğüsler.
Ancak kendi içindeki kargaşayı içerde tutmayı başarırsa.
Geçtiğimiz sezonlara bakıldığında bunu daha net görebilirsiniz. Beşiktaş kendi eli ile birçok şampiyonluğu kendi içinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle rakiplerine kaptırmıştır. Bu sözlerin ardından birazdan yazdıklarımı okuyunca sakın ola başkanlık yarışına gönderme yapıyorum sanmayın. Yazının akışı öyle geldi, gelişine yani...

Şimdi Orman Düşünsün
Dava ve beraat sürecinden bu yana kimseye konuşmayan ve süreç (yargıtay hariç) tamamlandıktan sonra bir açıklama kalemi alan Serdal Adalı'nın açıklamasını net okumak ve görmek gerek.
Ben adaylık açıklaması olarak görüyorum yazdıklarını. Şimdi Sayın Başkan Fikret Orman düşünsün. Eğer süreci, F.Bahçe Başkanı gibi yürütürse Sayın Adalı, yeni dönemde gireceği seçimi kazanabilir.
Ancak hali hazırda lige iyi başlamış, sözüm ona stadın inşaatında sona yaklaşmış olan bir Başkan'ın değişimi kolay olmayacaktır. Şenol

Güneş'in rahatlığı
Milli maç araları sonrasında lig maçlarına konsantre olmak konusunda sabıkası kabarık olan bir takım Beşiktaş.
Eksiği, sakatı yok. Ama kadroda düşünülmeyen var. Şenol hocanın Rize maçı öncesinde oyuncusunu medya önünde sakatlaması bence şık olmadı.
Belki de konsantrasyonu yerine getirmek için böyle konuştu. Kim bilir?
Sonuçta 6 gol atarak takımına 8 puan kazandırmış bir forvet, isabetli paz yüzdesi %93.4 olan bir orta saha oyuncusu ile sahaya çıkacak olmanın rahatlığı var tabii. Hücuma dönük oyuncular konusunda eli en güçlü hoca kendisi.
Ancak Atiba'nın yanında kimi oynatacağı konusunda kararını Necip'ten yana kullanırsa kazanmak daha kolay oluyor Beşiktaş adına.
Oğuzhan ve/veya Sosa ile başlayınca Kartal; ne atak yapabiliyor ne de hücuma çıkabiliyor.
Benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor