19 Ekim 2015 | Pazartesi

Kazanmak önemli

Beşiktaş ligin başından bu yana ilk kez bir maça kadar kötü başladı. Sporting maçı hariç hiç bu kadar pozisyon da görmemişti kalesinde. Savunma her hafta olduğu gibi kötüydü. Ancak ne var ki savunmanın haricinde, orta alandaki üstünlükten eser yoktu. Ne Gökhan oyuna ağırlığını koydu ne de Oğuzhan.
Ne Gomez ön plana çıktı ne de Olcay. Hal böyle olunca Beşiktaş adına ilk yarıyı mağlup kapatmamak büyük şans oldu. Şenol hocanın orta sahada yaptığı oyuncu tercihleri hep belirleyici oldu.
Atiba'nın yanında Necip'in oynadığı maçlara baktığımızda göreceksiniz ki Beşiktaş hem pozisyon buluyor hem de gol atıyor. Dün tercihini Oğuzhan'dan yana kullanıca yine aynı filmi izledik. Atiba, Necip'in olmadığı anlarda takımı adına savunma uyapmayı tercih edince siyah beyazlılar pozisyon bulmakta zorlandı.

Büyük takım özelliği

Bu cümlelerin tek sebebi yine Beşiktaş.
Çünkü siyah beyazlılar sezon başından bu yana bu lig'in en güzeli olmayı alıştırdı bizlere. Kaldı ki hep güzel oynayan Kartal iyi oynamadığı zamanlarda da kazanmasını bilmeliydi, tıpkı Fenerbahçe gibi. Sarı laciverliler pozisyonları bile olmadan haftayı 3 puanla kapattı. Beşiktaş'ta öyle yapmalıydı. Büyük takım olmanın en önemli özelliği budur.
Büyük olduğunu hatırlatan isim ise Quaresma oldu. Oyuna girdi ve hareketlilik getirdi. Hareketlilik ile birlikte 3 puanı kazandıran isim oldu.
Tek şut ve gol. Olması gerekenin olduğu bir maçı geride bıraktık. Lider girdiği haftadan lider olarak ayrılan Beşiktaş, şimdi köşesine çekilecek ve rahat bir hazırlık döneminin ardından derbinin sonucunu bekleyecek.
Bu derbi Beşiktaş'ın rakibini de belirleyecek özellikte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor