11 Aralık 2015 | Cuma

Aldırma Kartal

Beşiktaş'ın sezon başından bu yana en çok zorlandığı 45 dakikayı İstanbul'da oynanan maçın ilk yarısında yaşatan Sporting Lizbon'un, Jose Alvalade Stadı'nda sergileyeceği performansı merak ediyordum.
Maça inanılmaz hızlı başlamışlardı İstanbul'da. Ama beklendiği gibi olmadı dün gece.
Zaman zaman üstün oynuyor gibi olsa da, Beşiktaş daha fazla pozisyon buldu ve tehlikeli oldu ilk yarı.
Sosa bir hafta harika işler yapıyor, sonraki hafta ise sahada yok.
Hal böyle olunca iyi oynadığı bir maç sonrasında da adamı kesemeyeceğine göre bizim Necip'in ilk 11'de başlayacağı maçları görmek zor olacak.
İlk 45'te Quaresma ve Olcay'ın oyuna hücum anlamında yaptığı katkı büyüktü.

Tolga'yı hesap etmedi
Beraberlik bile Kara Kartal için yeterli bir sonuç olacaktı. Ama Şenol hocanın öğrencileri maça kazanmak için çıkmıştı. Oyun anlayışı ile bunu bizlere net olarak gösterdi. Beşiktaş'ın Şenol hoca sayesinde rakibe göre belirlenen bir oyun anlayışı yok.
Her rakibe aynı oyun anlayışı ile sahada mücadele eden bir takım izliyoruz, daha doğrusu izliyorduk.
Ancak Şenol hocanın hesaplamadığı daha doğrusu hesapladığı ama sezon başında transferini yetiştiremediği (!) kaleci transferi Beşiktaş'ın kaderini belirledi.
Hani vezir eden de rezil eden de misali oldu biraz. Kimse bana tüm faturayı kaleci Tolga'ya çıkartmamak lazım demesin. Dünkü hesap tamamı ile Tolga'nın. 1-1 beraberliği getiren golden sonra saha içindeki tüm dengesini kaybeden Beşiktaş'ı iki eski Trabzonsporlu'nun bitirmesi ilginç oldu. İşin bundan sonraki kısmında tünelin sonunda ışık görmek zor. Bakalım Galatasaray derbisinde neler yaşanacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor