30 Ocak 2016 | Cumartesi

Avantaj kimde?

Ertelenen maçların ve antrenmanların ardından oynanan ilk maçın sıkıntılı olması normal. Stada gidip oynamadan dönmeyi düstur (!) haline getirtecek iken, planlı şekilde oynanan kupa maçında alınan kötü sonuç belirleyici değil. İyi tarafından bakacak olursanız, 2-0 yenik durumdan 3-2 öne geçebilen bir takım izledik.

Sonuçta hepimiz gibi, oyuncular da kupa maçlarına konsantrasyon konusunda sıkıntı çekiyor. Ama konsantrasyon kaybı yaşatan kupanın kendisi değil, haftalardır maç yapmamış olmak. Kaldı ki bence de iyi oldu. Lig maçında böyle bir kayıp yaşansaydı daya kötü olurdu.

Benim anlamadığım, kupayı sözüm ona değersizleştirmeye çalışan Fenerbahçe camiasından, eski yönetici, son kongrede başkan adayı olan sayın Hulusi Belgü'nün attığı sosyal medya mesajı. Bu zamana kadar tanıdığım ve izlediğim Belgü'nün bendeki yansımasına aykırı bir davranış oldu bu. Yakışmadı yani, yakışıklı olmadı.

Verimli toplantı

Kulüpler Birliği'nin bence Türk sporuna inanılmaz katkısı olması gerektiğini düşündüğüm "Uluslararası Futbol Zirvesi" programını izlerken, içinde bulunduğumuz dünyanın aslında ne denli yalan bir dünya olduğunu daha iyi gördüm.
Kulüpleri bu hale getiren, bataklığa sürükleyen, içinden çıkılmaz bir hale getiren, üstüne üstlük kendi dönemi olduğu halde kendisini sorumlu hissetmeyen herkes oradaydı. Ama suçlu kim? Vallahi ben değilim! İşte tüm gün boyunca izlediğimiz bu oldu.

Fenerbahçe avantajılı

Fenerbahçe'nin maç fazlası ile lider olmasının ardından Fenerbahçe'nin yakaladığı avantajı bırakmayacağını (!) düşünenler var. Türkçemizi biraz daha güzel kullanmamız gerekir bence. Çünkü Fenerbahçe'nin yakaladığı bir avantaj yok. Daha doğrusu ortada avantajlı bir durum yok. Tabii eğer tüm bu ertelemelerin planlı olduğunu düşünüyorsa bu zihinler onu bilmem tabii. Ama Beşiktaş maçlarını oynamadan Fenerbahçe'nin avantajlı olduğunu söylemek yanlış olur.

Şu söylem daha doğru olur. Fenerbahçe puan kaybetmiş olsaydı, erteleme kararları Beşiktaş adına avantaj olabilirdi!
Sadece bu, daha fazlası değil. Şimdilerde yeni trend galiba, sezon sonu yaklaştıkça Fenerbahçe'nin avantajlı durumda olduğu söylemleri. Çok da haksız değiller.

Geçtiğimiz yıllara baktığımızda, yarışın sonlarına doğru elindeki tüm avantajları rakibine veren bir Beşiktaş gördük. Bakalım bu sezon sonunda filmin sonu değişecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor