01 Mart 2010 | Pazartesi

G.Saray'ın inadı

Eğer resim çizip, adını da "gol için oynamak" koyacaksanız, dünkü maçtaki gibi renklerle süslemek zorundasınız. İlk dakikalarda Kasımpaşa'nın 'heyecanlı' gençlerinin ofsayta kurban ettiği golün ardından, Galatasaray takımının rakibi zorlayıp, sarsıp, çaresiz bırakmasını izledik. Maçı rakip sahada oynamak istiyor ve bunun için gerekli çabayı eksiksiz üretiyorlardı. Top Kasımpaşalı oyunculara geçtiğinde, onları döndürmeden baskıyı yapıp, geriye doğru oynamaya zorladılar. Bu baskıya hem alışık olmadıklarından, hem de böyle bir maçta beklemediklerinden, en önemli silahları olan 'organizasyonu' rakiplerine teslim etti Kasımpaşalılar. Keita ve Arda'nın yanına, Jo ile Santos ikilisini de ekleyerek, oyuncularına hücum etmekten başka çare bırakmamıştı Rijkaard. Ya topu ilerde tutacaklar ya da tehlike ile birlikte yaşayacaklardı. Tempoda inişler-çıkışlar yaşansa da her dakikada Galatasaray'ın gol atabileceği beklentisiyle seyredilir oldu maç. Maça hükmeden oyuncuların başında Servet geliyordu. Kilidi kıran golde ısrarcılığı vardı, sonrasında risk almadan ve az hata yaparak, rakibin atak kulvarlarına duvar ördü.

Lige dönüşünü kutladı

Arda'nın gol sonrasında Jo ve Santos'u öne itmeye çalışması da takdire değerdi. Keita ile birlikte bu iki futbolcunun skora isimlerini yazdırmaları için pas ve akıl üretmenin peşine düştüler. Bu tek yönlü, divane futbolun bedeli vardı. Kasımpaşa gibi, maçı sabırlı yaşayıp, topu ayakta tutmayı seven bir takımın, orta saha zaaflarını bu maçta ne kadar değerlendirdiği sorgulanabilir. Sadece Mehmet Topal'ın ilk engel olmaya çalışması, Galatasaray defansının arkasına adam sızdırmayı önemli kıldı. Birçok beceriksizlikten sonra, ilk önemli denemede Cenkgolü kaçırdı, ikincisinde Yekta müthiş bir gol attı. Skora denge gelse de oyuna gelmedi. Galatasaray'ın inadı, sağlı-sollu ortalar ve kornerlerle süslenerek, farklı skoru yarattı. Böyle bir haftada, kazanılan üç puan değil sadece, Galatasaray lige dönüşünü de kutladı. Üstelik kongre arefesinde, başkanları Adnan Polat'ın da elini güçlendirerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor