15 Mart 2010 | Pazartesi

Kolay rakip

Galatasaray için zor maçı kolay yapan, 'zor' rakibin ta kendisi oldu. Arda'nın yokluğunda topu ne rakip sahaya etkili taşıdılar, ne de orta sahayı kontrol edip organize olabildiler. Üç golü çıkarsanız, geriye kalan görüntüleri gösterseniz, maçta Galatasaray'ın da Ankaragücü'nün de gol sesi getirmesi için hiçbir aktivitesi olmadığını görürsünüz. Ama futbolun dilinde bu yok. Bire bir tercümede, Galatasaray için "İki fırsatçı forveti olan sıradan bir takım dersiniz." Ama her maçın kendine göre yapraklanan 'deyimler sözlüğünde' ise Ankaragücü defansının ikramlarıyla da olsa, "Tabelaya bak" yazar... Bu maçı Ankaragücü'nün en kötü beraberlik planlarından sıyıran oyuncu hiç kuşkusuz Keita. İlk golde pozisyonu zorladı, ikincisinde takipçiliğiyle golü yarattı. Üçüncüyü de tek başına üretti. Geriye koca bir boşluk kaldı. Sami Yen tribünlerinin tezahüratlarıyla dolan maçta başka golün olmasının, bir başka acemilik dışında gerçekleşmeyeceğini anlayan, durumdan kendine eğlence çıkartanlar, sadece mücadeleyi keyif dakikaları haline getirdiler.

Lemerre'in vizyonu yok
Rijkaard'ın Dos Santos'u kenara alarak oyuna müdahale etmesi de bu umutsuzluğun neticesi. Hollandalı belki de ilk defa skoru tutup, sonucu garantilemenin peşine düşecek kadar erken davrandı. Büyük takım gibi oynamaktan vazgeçip, kazanan takım olmayı tercih etmesi, bir gün önce Fenerbahçe'nin iki puanı Ankara'da bırakması kadar, birkaç saat önce Bursaspor'un kazanmasından kaynaklandı. Ankaragücü'nün, İstanbul'da Galatasaray'a karşı adeta tek kaleye çevirdiği maçı, neredeyse tek şut atamadan bitirmesi de anlaşılmaz. İsimlerine güvenilen ama performanslarıyla bitikleri oynayan Vittek ve Vassell'i sağa, sola giden topları seyretsinler diye almışlar sanki. Böylesine durağan ve böylesine yatay bir oyunla Lemerre belki Fransa'ya maç kazandırır ama, konu Ankaragücü olunca planlar işlemiyor. Fransız, elindekine göre taktik üretmek yerine, taktiğine takımı uydurmaya çalışıyor. Vizyonsuz, yaratıcılıktan uzak ve inatçı her teknik adam gibi, beraberindekileri uçuruma götürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor