20 Mart 2010 | Cumartesi

Çok laf, az iş!

Beşiktaş, sürekli eve geç geldiği için kocasına "bıdı-bıdı" yapan kadınlar gibi. Susmak bilmiyor, devamlı çalışıyor ama sonuç yok. Ertesi gün aynı koca eve yine gelecek. Sırf kadının dırdırının yaşamındaki oranını en aza indirmek adına, eve geç gelecek. Yani, o kadar konuş, o kadar çalış, o kadar pas yap, o kadar didin. Sonuç elde edemiyorsun. Bu ne biçim bir kalitedir ki, Holosko, iki karşı karşıya pozisyonda golü yapamıyor. Burnu göklerde gezen Bobo'nun (Her Beşiktaş yorumcusunun oynamadığında isyan konusudur) kaleyi tutan ilk hamlesi gol oluyor. Bir duran topta, Tello'nun aklı ile... Sonrasında çıkıyor yine ortaya, bir gol, bir asist. Ama ne zaman? Denizli'nin "yemeyen" takımı, unvanını kaybedip, kulübedeki "yangın anında kullanın" elemanları (Tabata, Nihat) oyuna girince. Belki de bu maçta, Beşiktaş adına eleştiri getireceğimiz son isim Necip. Sahada "hata yapmamak için" özel çaba sarfettiğini görüyoruz. Aynı cümleleri Fenerbahçe'de Özer Hurmacı için de kullanmıştım. Niye böylesiniz?

Paşa çok cüretkardı...

Yeteneklerinin farklı olduğuna inanılan oyuncusun. Topla beraber dikine oynayabiliyor, adam eksiltebiliyor, etkili yani riskli pas kullanabiliyorsun. Bu maçta bunları yapmak yerine, ayağına gelen topu en yakındaki takım arkadaşınla paylaştın. Korkma Necip. Seni "sıradan" yapacak, "suya sabuna dokunma" öğütlerinden vazgeç. Kendin gibi oyna, sahada saklananlardan olma. Rüştü öylesine goller kurtardı ki limitini 55'te doldurdu. Gökhan Güleç'in şık vuruşunda Ekrem'in kademe ve müdahale hatası var. Tecrübeli kaleci dört kolu, üç bacağı varmış gibi sahada ama yine de yetemiyor dırdırcı, baş ağrıtanlara. Ligin en çok gol yiyenlerinden Kasımpaşa, böylesine cüretkar nasıl oynuyor? Maçları istatistiklerle yorumlayanlara selam olsun. Futbolun dilinde rakamlar bir anda çarpan "sıfır" oluyor. Ne yapsanız, aynı sonuç; sıfır... Yılmaz hoca üç forvetle sahaya çıkarken, "Kaybedecek neyim var?" diye düşünüyor, kazanmaya oynuyor. Ama takımı Bursa maçında dünkünün dörtte biri bile değildi. Vitrin bu maçta, riskler ve mücadelede dün sahada. Hangi Kasımpaşa Vural'ın takımı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor