08 Nisan 2011 | Cuma

Neden bekliyor?

AYKUT Kocaman, yıllardır olmayan bir şeyi gerçekleştirdi. Futbolcu grubunu bir takım haline getirip, başarı için fedakarlık yapmaya zorladı.
Süreç sancılarla işledi.
Birçok etken bugünün nedeni. Ama bunda ısrarcı olan, geri adım atmayan, yönetimi yanına çeken ve sonunda da futbolcuları bu ortak paydada buluşturan onun felsefesi ve ısrarıdır.
Herkesin hiç şans vermediği bir anda başlayan çıkış ile birlikte, bugün şampiyonluk yarışının bir numaralı favorisi (liderden iki puan geride olmasına rağmen) Fenerbahçe ise artık planların uzun vadeli olmasında yarar var.
Aziz Yıldırım'ı Zico (ilk senesinde), Aragones ve Daum dönemlerinde, bu teknik adamlarla devam etmesi nedeniyle çok eleştirdik.
İddiamız, "Yanlışın istikrarı olmaz" temeline dayanıyordu.
Çünkü üç teknik adamın da oynattığı futbol ile verdiği bir ışık yoktu. Kimsenin aklında, "Biraz beklersek çok iyi olacak çünkü bir değişim var" fikri oluşmadı.
Onlar statükonun içinde kaybolmuşlardı.
Bekleneni vermek değildi amaçları.
Aykut Kocaman'da ise işler kötü giderken bile bir amacı seziyordunuz.
Çokça da eleştirildi. Özellikle Alex'in yedek kalması veya oyundan alındığı dönemlerde. Tabelanın peşinde olanların klasik yaklaşımlarıydı bu.

Başkan farkında
Halbuki Kocaman, bir dönemi kapatmaya çalışıyordu. Belki yavaş, belki tedirgin, belki de verimsiz.
Bunda ısrar etti.
Aziz başkan da bunun farkındaydı. Eleştirilere rağmen felsefenin arkasında durdu.
Zaman zaman sıkıldı, bunaldı, küstü, tepki gösterdi. Tabela onun koltuğunu da sallıyordu. "Artık hesabı futbolculardan sorarım" diyerek, kararlılığını da ortaya koydu.
Sezon sonunda neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Ama Aziz başkanın veya yönetimin son yapması gereken, Alex gibi, Aykut Kocaman'ı da masaya oturtup, yeni sözleşmeyi imzalattırmasıdır.
İyi şeyler oluyor, farklı planlar yapılıyor, ilk defa kulübün gelecek yılları için kafa yoran bir teknik adam gelmiş önlerine. Üstelik, "Ben Fenerbahçeli'yim, yapamayacağımı anladığım anda da giderim" diyen bir teknik adam.
Yani "Tazminatımı hesapladıktan sonra beni istediğiniz gibi kovabilirsiniz" diyenlerden değil.

Bunu hak etti
Aykut hoca bu güveni ve jesti hak etti. Bursaspor yönetimi, kupada gruptan çıkamamış, Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet alamamış, ligin bitimine 10 hafta kala iddiasını tamamlamış, Ertuğrul Sağlam ile bunu yaptı.
İyi de yaptılar.
Çünkü tabelaya değil, hocalarının yapmak istediklerine ve planlarına inanıyorlar. Fenerbahçe de artık farkını ortaya koymalı.
Planın ve gelişimin, netice kadar önemli olduğunu hepimize göstermeli.

* * *
MEHMET TOPUZ OKAN ALKAN
Kayseri'deki Mehmet Topuz ile şimdiki arasında çok büyük farklar var.
Öncelikle formasyon değiştirdi.
Takımın gol arayan, golle anılan ismi olmaktan çıkıp, "asker" standardına geçti. Koşuyor, çabalıyor, savaşıyor, top kapıyor, alan kapatıyor. Forvetin arkasındaki serbest oyuncu değil artık.
Geçen sezon bu ikilemi yaşadı ve kararını verdi.
Şimdi Milli Takım'ın da listesinde, kendi takımının da değişmezi.
Genç Okan Alkan'a geleceğim buradan.
İki maç iyi oynadıktan sonra "formasyon" değiştiren oyuncudan.
Herkesin gözü üstündeyken, artık 18'e bile giremeyen yıldız adayımızdan.
Aykut Kocaman bir soru üzerine, "Giydiği formanın ağırlığını kaldırıp, bunu sindirenler aramızda kalıyor (Gökay'dan bahsediyor) diğerleri bunun için bekleyecek" açıklamasını yaptı.
Okan, muhtemel menajer atakları sonrasında daha pişmeden olduğunu zannedenler arasındaki yerini almış gözüküyor.
Hiçbir şey kanıtlamak zorunda olmadığı halde Mehmet Topuz'un neler yaptığına bir baksın, yıldız mı olacağına yoksa kayıp kuşaklar arasındaki yerini mi alacağına karar versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor