14 Eylül 2019 | Cumartesi

Papuç pahalı!

Haftanın konusu Fatih Terim'e verilen ceza oldu. Önce niye açıklama saat 19.05'te yapıldı (Bir de 19.07'de olsaydı, düşünün kıyameti) diye sesler yükseldi, kasıt arandı.
Ardından dört maç üçe indikten sonra "cezanın gerekçesi ne, neden açıklanmıyor, haksızlık" anlamında görüşler geldi.
Biraz geriye gidelim. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç dedi ki; "Yunus yüzümüzü gösterdik, artık Yavuz yüzümüzü göstereceğiz". Geçen sene yaşanan baskı ortamı, hakem kararları ve kaosu vurgulamak istedi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise hakemler konusunda eğer birileri baskı ortamı yaratmaya, ağır demeçler vermeye kalkarsa, kendilerinin de susmayacağını ve bu ortamı lehlerine kullanmak isteyeceklerini belirtti.
İki büyük kulüp, Futbol Federasyonu'na aslında sezonu doğru yönetmesi için tavır koydular.
Daha üçüncü haftada, "Organize profesyonel kötülük var. Tüm camiayı birlik olmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptığında Fatih Terim, federasyonun "dur" işaretiyle ortaya çıkması haliyle kaçınılmaz oldu.
Eğer, burada sert tutum gösterilmese, polemik yolunun açılmasına izin verilse, ligi bitirmek de imkansız hale gelirdi.
Sonrasında ne olur bilemeyiz, ama teknik adamlar ve yöneticiler şunu artık bilecekler; ortamı gererlerse, mesnetsiz konuşurlarsa, ligin saygınlığını zedelemeye kalkarlarsa; ceza alacaklar.

DERBİ PLANI
Fatih Hoca'nın cezası düşürülmesine rağmen, Fenerbahçe derbisinde sürecek olması da komplo teorileri içine alındı. Şampiyonluk yarışında rakip için avantaj yaratılıyor diyenler de oldu. En zayıf halindeki Fenerbahçe'ye 2-0 öne geçtiği maçta beraberliği verirken de takımın başında Fatih Terim vardı, bir sezon önceki beraberlikte de. Yani; Galatasaray'ın kaybedebileceği puanda, teknik direktörün olması veya olmaması çok önemli değil aslında. Çünkü bu derbi en çok sahadaki oyunculara emanet.

GOL YOLLARI
Vedat Muruqi'nin, İngiltere şovundan sonra, gerçek bir santraforlar savaşına hazırlanalım. Falcao'nun gelişiyle birlikte, Fenerbahçe –Galatasaray rekabetine, bir de gol yolları eklenecek. Futbolun içinde kalarak, iki takımın, en uç oyuncularını nasıl destekleyecekleri, onları kaç kere pozisyona sokacakları veya onlardan üçüncü bölgede ne kadar yararlanacakları hepimizin dikkatinde olacak. Farklı yapıda olmaları, birisi kariyerine yeni başlarken, ötekinin görkemli geçmişiyle süper lig'e katılması, bu sezonu tadından yenmez hale de getirebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor