10 Ekim 2019 | Perşembe

Final maçı

Arnavutluk maçının, Fransa karşılaşmasının gölgesinde kalması kadar büyük bir hata olamaz. İzlanda'yı yenip, kendileri için grup ikinciliği şansını yakaladı Arnavutlar. Bu maça da kazanmak için gelecekler ve çok zor-sert bir 90 dakika yaşayacağız.
Andorra maçının bize verdiği dersleri iyi değerlendirmeliyiz.
Sabırla oynamamız ve rakibi iyi analiz ederek akıllı olmamız gereken bir maça çıkacağız. Şenol Güneş bunu mutlaka oyuncularına söyledi. Ancak toplumun sinerjisi, oyuncularımız üzerinde daha etkili oluyor. Bu nedenle Saracoğlu'nun atmosferi, soyunma odasındaki taktikten daha önemli.
Bu maçı kazandığımızda, İzlanda maçının da iplerini elimize alacağız.
Fransa'ya kaybetmek, grup hedefleri arasında çok önemli değil.
Beraberlik bize grup birinciliği şansını yaratır. Ama ikincilik de Avrupa Şampiyonası'na götürüyor bizi.
Bu nedenle Arnavutluk'la oynayacağımız maç, finaldir.


YANAL'IN PLANLARI
Antalya yenilgisi sonrasında eleştirilerin gelmesi doğal.
Ancak daha rasyonel yaklaşmak gerekiyor.
7 haftanın verilerine baktığınızda, Fenerbahçe'nin ciddi şekilde tehdit oluşturan, her rakibe meydan okuyan ve mücadele olarak da rakiplerinin önüne geçen kimliğini görüyoruz.
Maçlar kaybedilecek; önemli olan istikrarlı bir oyuna sahip olarak, uzun maratonu şans galibiyetlerine bırakmamak. Fenerbahçe takım olarak bu kulvara girmiş ve kazanmak dışında hiçbir sonucu da kabullenmeyen vücut diliyle taraftarlarını yanına çekmiş durumda.
Son maç özelinde Tolga ve Jailson üstünden eleştiriler büyüse de, bir takım 44 kez rakip ceza alanında topla buluştuysa, teknik adam görevini yapmış demektir.
Gerisi oyuncu performansıdır.

JAILSON SEÇENEĞİ
Jailson'u tandemin bir parçası yapmak sezon başında zorunluluktu. Sonrasında ise geleceğe yatırım haline gelen bir süreç oldu. Net hatalar yaparak takımın gol yemesine neden olmasına rağmen, Ersun Yanal onu bu mevkide oynatmakta ısrarlı gözüküyor.
Aslında elindeki alternatiflere baktığımızda (Rami, Serdar, Sadık) "hata yapmadan oynarlar" da diyemiyoruz. Rami daha ilk maçta Ankaragücü'ne ikram yaptı. Serdar ve Sadık, Bursaspor ile oynanan hazırlık maçında alarm verdiler.
Şimdi empati yapalım; elinizde Jailson var, hata yapacak ama top Fenerbahçe'deyken olumlu kullanıp, pas trafiğinde daha etkili rol alıp, gol yollarında üretken olması muhtemel.
Diğerlerini düşündüğünüzde, onlar da hata yapacak ama sıra üretkenliğe geldiğinde verimsiz kalacaklar.
Buradan bakınca, teknik adam görüşüne de ulaşırsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor